הייתי רוצה לדעת לכמה כאן התגלה ממצא מקרי (אקראי) כגליומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/01/2020 | 12:24 | מאת: משה

היי הייתי באמת רוצה לדעת לכמה מכם התגלה גליומה דרגה ממאיר נמוכה או גבוה  לא משנה .... נגיד אצלי בmri הראשון באסותא היה רשום ממצא אינו ברור לחלוטין דורש המשך בירור במוח באונה קדמית טמפורלית עם האדרה קלושה! !!!!! אבל אינו ברור !!! ...בmri עם mrs  השני היה רשום חשד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה אולם יכול להתאים לקוקיטל דיספלזיה ....לומרות שבmrs היה בדומה לבדיקה הקודמת מודגם תהליך תופס מקום טמפורלי מזיאלי מימין, בעל אות חריג ב-T2 ו- FLAIR, היפואינטנסי ב- T1. מוקד האדרה עדינה בתוכו בסידרה המאוחרת , אינו מוגבל בדיפוזיה ואינו מכיל תוצרי דם בתוכו, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. התהליך בקוטר של 13 מ"מ. בבדיקת MRS מדגים עלייה של כולין לעומת קריאטנין , רושם לעלייה במיואיזינטול בבדיקה זו. חשוד לגליומה בדרגת ממאירות נמוכה, אולם יכול להתאים אף לקורטיקל דיספלזיה.   שזה עדיין לא אומר חד משמעי משום מה  ראיתי פרופסורים שראו את הדיסק אחד מהם אמר פרופסור באכילוב אמר אפשר לחיות עם זה עד 120  שזה נשמע לי סופר מופרח וביקש רק מעקב לעוד חצי שנה !! חצי שנה !! .... השני אמר זה יכול להשתנות עדיף ניתוח ולבדוק את החומר התקדמות שבגידול ולתת טיפול בהתאם ...  אני ממש מבולבול  ... מה שכן כל מי שראה את הדיסק אמר 90 אחוז זה גידול למרות שmrs לא נותן תשובה חד משמעי  ... אני יודע שתומך הmrs בגידול אומנם ... אבל עדיין זה אקראי הממצא ... אבל עדיין לא יודע ... אז יש פה אנשים כאלה שהתגלה במקרה והשתנה לדרגה 3 או גדל מהר יחסית  ??? אני בן 30 בדרך כלל בריא חוץ לפני שנתיים היה לי סתימת עורקים בכל הזרוע שמאל  וקיבלתי מדלל דם לשנה וזהו  וקוליטיס שברקע

*הנושא הועלה בפורום השבוע. * איננו מתאים להמשך דיון וירטואלי. *ניתן לדון בממצאיו עם עיון בהדמיות והשוואתן. *יש גם צורך בקבלת מפרט מלא של תלונותיך,בדיקתך-בדיקה נוירולוגית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה