אחרי mri מוח וmrsמוח שני בבקשה הסבר קטן

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/01/2020 | 19:14 | מאת: משה

סיבת ההפניה: בן 32 ,ברקע IBD .ממצא היפראינטנסי ב- T2 ו- FLAIR בהיפוקמפוס הטמפורלי מזיאלי מימין, לצורך הערכה. בוצעה השוואה לבדיקת MRI מתאריך 2019/11/5. .T1,T2,FLAIR,DWI,SWI,MRS משוקללות בסדרות בוצעה הבדיקה בדומה לבדיקה הקודמת מודגם תהליך תופס מקום טמפורלי מזיאלי מימין, בעל אות חריג ב-T2 ו- FLAIR, היפואינטנסי ב- T1. מוקד האדרה עדינה בתוכו בסידרה המאוחרת , אינו מוגבל בדיפוזיה ואינו מכיל תוצרי דם בתוכו, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. התהליך בקוטר של 13 מ"מ. בבדיקת MRS מדגים עלייה של כולין לעומת קריאטנין , רושם לעלייה במיואיזינטול בבדיקה זו. חשוד לגליומה בדרגת ממאירות נמוכה, אולם יכול להתאים אף לקורטיקל דיספלזיה. במפת הפרפוזיה ללא עלייה בפרפוזיה. לא הודגמו תהליכים תופסי מקום אחרים במוח. חדרים, חריצים וציסטרנות תקינים. ללא עדות לאוטם או דימום מה זה אומר ממאיר דרגה נמוכה ?אפשר לטפל בזה זה שפיר או שזה סרטן אבל קטן ? ומה זה קורטיקל דיספלזיה

למשה ערב טוב, •גליומה הוא גידול שצומח מתוך רקמת המח. •דרגת הממאירות הנמוכה עדיפה כמובן על דרגות ממאירות גבוהות יותר •אי צמיחה בהשוואה ל-MRI 2015 גם כן מעודדת. •דיספלזיה הוא מצב מולד עם מבנה שונה, לא גידולי של רקמת המח באיזור המתואר. •ניתן לטפל הדיון באופציות טיפוליות צריך להתבצע בייעוץ בו תבדק בדיקה נוירולוגית ,אעיין בהדמיות ה-MRI ואציג בפניך מידע מורחב אודותן בברכה

01/01/2020 | 19:38 | מאת: משה

קודם כל אלף תודות לתשובתך לשאלתי אבל כמו שרשמתי mri ראשון שעשיתי זה לא היה ב2015 אלה ב 2019/11/5 לפני חודשיים כאילו ..אז בגדול מה משמעות של דרגת ממאירות נמוכה שזה עדיין סרטני ? רשום שמה דיספלזיה כמו שהסברת את משמעותו אז בעצם שזה יכול להיות גם מולד דוקטור ?

01/01/2020 | 19:44 | מאת: משה

ודוקטור בסיכום שלמטה גם רשום ככה תהליך תופס מקום טמפורלי מזיאלי מימין, ללא שינוי, יכול להתאים לקורטיקל דיספלזיה והן לאסטרוציטומה בדרגת ממאירות נמוכה. דרוש המשך מעקב.

בוקר טוב משה, תודה על העדכון. *קיימות כאן 2 אבחנות אפשריות,כפי שהוסבר לך *גם 2 גורמים מעודדדים במעקב עד כה הסברתי *השאר,כפי שהומלץ טעון ייעוץ חזיתי בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה