סיטי עמוש צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/10/2019 | 02:35 | מאת: דנה

שלום דר', אבא שלי בן 72, לפני כשבועיים הופיע כאבים עזים בצידי הצוואר ועורף, תפוס לא יכול להוזיז ימין ושמאל, ניגשנו למיון בוצע ct צווארי. הרופא במיון אורתופד כללי (התעקשנו עם הרופא שניראה שהוא לא מבין בחומרת הבעיה) אמר שפרט לשינויים ניוונים אין משהו לא תקין ושלח אותו הביתה עם משכחי כאבים וכדורים להרפיית שרירים. עברו שבועיים ואבא עדיין עם כאבים עזים ולא חל שיפור, הגיעה תוצאת ה ct צווארי שלדעתי הפענוח משוייך לתסמינים שאבא סובל, לאישורך אם אני צודקת, ט.מ. של עמוד שדרה צוארי: המעבר הקרניוצרביקלי תקין. שאר המבנים הגרמיים תקינים. מודגם שבר יתכן ישן בקשת הקדמית של האטלס עם סקלרוזיס בשוליים. מודגמת עמדה לורדוטית עם סקוליוזיס קמורה ימינה. C2-C3: מעמד טוב של הדנס ללא עדות לדיסלוקציה. התעלה במימדים תקינים. C1-C2: זיזים אחוריים ובלט דיסק אחורי משיקים לקדמת הקורד. הפורמינות מוצרים דו"צ C3-C4: בלט דיסק אחורי דיפוזי משיק לשק. התעלה והפורמינות במימדים תקינים. C4-C5: זיזים אחוריים ובלט דיסק נלווה לחוצים מעט על קדמת הקורד. הפורמינות מוצרים ע"י זיזים והיפרטרופיה פצטלית. הקוטר הסגיטלי של התעלה בגובה הדיסק כ-8.5 מ"מ, הפורמן מימין מוצר במידה ניכרת ע"י C5-C6: זיזים אחוריים ובקע דיסק נלווה לחוצים על קדמת הקורד ומיצרים את התעלה, דו"צ יותר מימין ע"י זיזים. C6-C7: בלט דיסק אחורי דיפוזי לוחץ על הקורד ומיצר את התעלה, הקוטר הסגיטלי של זיזים. התעלה בגובה הדיסק כ-9 מ"מ, הפורמן מימין מוצר במידה ניכרת ע"י זיזים. C7-T1: בגדר התקין. יש לציין שינויים טרשתיים ניכרים בעורקי הקרוטיד. הרקמות הרכות הפרהורטברליות שמורות. לסיכום: סקוליוזיס ניכרת ושינויים ניווניים ללא עדות לפתולוגיה חריפה בקשנו תור דחוף לאורתופד גב ויש רק לעוד שלוש חודשים, בקופה ובית חולים זה לא הגיוני. ע"פ התוצאה ניראה שהאורתופד במיון לא מתמצא ועיקר הבעיה בחוליות C5-C7 ואלו הגורמים לצוואר תפוס וכאבים? האם במצב הנ"ל דרוש ניתוח? ומה לגבי - מודגם שבר יתכן ישן בקשת הקדמית של האטלס עם סקלרוזיס בשוליים. דרוש קיבוע? אשמח לדעתך והכוונה והאם דרוש אורתופד גב דחוף או אולי גם נוירוכירורג?

בוקר טוב דנה, הבעייה ברורה. *יש לבדוק את אביך ולהקביל ממצאי בדיקתו הנוירולוגית לממצאי ה-CT לאחר עיון בהדמייה. *סביר שתדרש הדמיית MRI משלימה *ברב המקרים בהם קיים לחץ על חוט השדרה-כאן במרווחים C5-6,C6-7 בעיקר ובמידה מסויימת C4-5 נדרש ניתוח להסרת הלחץ: ברובם,ללא ניתוח מתקדמת החמרה שמתבטאת בפגיעה תפקודית+נזק נוירולוגי נוסף. *הניתוח דורש גם קיבוע ,שלא בגין השבר הותיק המתואר. *קרוב לודאי שממצא הותיק+סקלרוזיס בקשת האטלס איננו הגורם להסתמנות החדה עתה. אשמח לייעץ ולסייע בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה