עצם פרונוטלית שמאלית המנגיומיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/10/2019 | 19:06 | מאת: שאלה למומחה לגידולי מוח

לפני כארבע שנים וחצי קרוב לחמש שנים עברתי ניתוח כריתת המנגיומיה מצד שמאל של המעטפת במוח. אני נמצאת במעקב במרפאה נורוכירוגית-ויש לי תור אחרי החגים. בחודש ינואר סוף ינואר קיבלתי מכה בקרקפת חזקה ומחשד עשו לי eeg וראו פרכוס קטן של 10 שניות. האם הפרכוס יכול להיות מעצם פרנוטלית שמאלית:? או שזה מהחבלה?

יש צורך להשלים מידע: *האם נכרתה המנגיומה או-מנינגיומה? *מה פענוח ה-EEG המלא בסיכום?

16/10/2019 | 11:42 | מאת: מודאגת

זה היה המנגיומיה גידול שפיר בכלי דם פענוח eeg מתוך שינה התקפים אפליפטים קרוב לוודאי ממקור פרונטלי ימיני. יש לציין שהגידול השפיר בכלי דם היה בצד שמאל של המעטפת

תודה על השלמת המידע *האפילפסיה איננה נובעת מההמנגיומה שהורחקה ,כיוון שהיא מתבטאת מימין בעוד שהנתוח היה בצד שמאל. *אשר להתכנות תרומת המכה שקבלת: אין נתונים שמאפשרים התייחסות *המשך דיון אם מתבקש-עם נוירולוג מטפל בברכה

16/10/2019 | 17:43 | מאת: מודאגת

המכה היא חבלה בקרקפת האם לפי דעתך כדאי שיראו את הפענוח ההדמיה של המוח שלי לפני שאפנה לנורולוג?

כאמור בתשובתי מאמש

מנהלי פורום נוירוכירורגיה