חבלה בקרקפת לא מוגדרת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/07/2019 | 19:03 | מאת: מודאגת ולחוצה

סליחה שאני פונה מספר פניות בנושא עשיתי בדיקת הדמייה למוח ולעמוד שדרה צווארי בבדיקת mri ראש מודגמת מערכת חדרים ציסטורנות וחריצים תקינה. מצב לאחר קרניפלסטיה בגולוגלת פריאטלית שמאלית לאחר כריתת מניגיומיה ללא ממצא פתלוגי במיטת הניתוח ללא שינוי. אין עדות לאוטם דימום או תהליך תופס מקום. מעבר קרניו צרביקלי תקין אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים עיבוי רירית קל בסינוסים פארא נוזלים mri עמוד שדרה צווארי: נראה יישור הלורזיוס הפיזיולוגי בצוואר סקוליוזיס קמור לשמאל במעבר על שם צווארי גבי. אין עדות לתמט או תזוזה חוט השדרה בעובי מבנה ואותות תקינים אותות תקינים ממוח עצם חולייתי ללא האדרה חריגה c2-3 בלט דיסק אחורי מינימלי c3-4 בלט דיסק אחורי קל c4-5 בלט דיסק אחורי קל c5-6 בלט דיסק אחורי קל עם זיזים הבולטים מעט יותר ברצס הספנילי השמאלי. c6-7 ללא בלט דיסק . האם הבדיקות הדמייה הנ"ל תקינות? או שכדאי שאגש לנורוכירוג להיות שקטה ואורטופד עמוד שדרה ?

ערב טוב, *פענוח MRI מח איננו מעלה ממצא ראוי לדיון *פענוח MRI עמוד שדרה צווארי איננו תקין: מומלץ כאמור ייעוץ +בדיקתך עי אחד המומחים שציננת בפנייתך. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה