אירועים נוירולוגיים - מחשידים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/07/2019 | 15:40 | מאת: מיה

ד"ר שלום, אני בת 27 עם קוצר ראייה גבוה מאוד מגיל קטן ומאז שאני זוכרת את עצמי אני יכולה לראות כפול כלומר אם אני מתמקדת באובייקט אני יכולה לתת למוח שלי פקודה לראות אותו פעמיים, אני ואחותי שתינו היינו מדברות על זה כילדות ששתינו יכולות לראות כפול ולאחרונה קראתי על זה דברים ממש לא טובים - שזה מסמל בעצם מחלות שונות. אני במעקב אצל רופאי עיניים קבוע כי יש לי גם פלוטרס והם אומרים לי שהכל תקין.. אז למה בעצם אני ואחותי רואות ככה? ראוי לציין שזה לא משהו שמפריע לי ביום יום או משהו שקורה אם אני לא רוצה לראות ככה בעצם. לפני כמה חודשים חוויתי אירוע של ירידת שמיעה פתאומית, מה שהסתדר לאחר יומיים של סטרואידים (בדיקת שמיעה חזרה לנורמה בשבוע שלאחר האירוע). כחודשיים אחרי, חוויתי לראשונה בחיי סחרחורת סיבובית בתנוחת שכיבה, דבר שנפתר לאחר פיזיותרפיה אחת. עשיתי בדיקות דם והכל תקין מלבד מחסור בB12. היית בבדיקה אצל נוירולוגית שכתבה: "בהכרה מלאה, עצבים קרניאלים תקנים, אין ניד. כוח, טונוס תקין, החזרים ערים, שווים, ללא החזרים חולניים. לא ניצפו הפרעות בתחושה. מבחני מוח קטן תקנים. הליכה תקינה. הבדיקה הנוירולוגית תקינה". לפי מה שהבנתי החזרים ערים זה לא דבר טוב. האם יש קשר בין כל המקרים? האם זה מחשיד לטרשת נפוצה או חלילה גידול? האם מומלץ לעשות MRI ? תודה.

למיה, אכן ארועים נוירולוגים: גם שאלותיך בתחום המומחיות הנוירולוגית. מומלץ ייעוץ נוירולוגי בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה