עזרה בפענוח mri עמ״ש צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/06/2019 | 19:03 | מאת: לינדה

היי שוב ד״ר, רק תזכורת - בת 36 לפני 11 שנים ניתוח צווארי דיסקוטומי לפני כשנה חזרה של כאבי צוואר. לפני כ 3 חוד׳ ניתוח קרפל מדיאני ביד ימין (בדיעבד אולי לא היה צורך, וזה מהצוואר..) בחמישי האחרון בוצע שוב mri עמ״ש לאחר שהתלוננתי על החמרה משמעותית בכאבים להלן התוצאות - מצב לאחר ניתוח דיסקוטומיה ופיוג׳ן בין גופי החוליות c5 c6 צורה יתדית של החוליות c5 c6 C5 c6 - בלט דיסק דיפוזי מינימלי עם לחץ קל על ‎קדמת השק הדוראלי. C6 c7 - בקע דיסק על בסיס רחב פרא מדיאני ‎מימין, גורם ללחץ ניכר על צידו הימני של חוט השדרה, על המוצא של העצב ההיקפי הימני של c7 ועל החלק הפורמנלי של העצב ההיקפי הימני של c6. היצרות של הרצסוס הלטרלי והפורמינה הנאורלית מימין. הממצאים בהחמרה בהשוואה לבדיקה קודמת. ללא עדות לאות מיאלופטי חריג בחוט השדרה. ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקה. ללא ממצא חריג חשוד חדש. לסיכום: בהשוואה לבדיקה הקודמת יש לציין הגדלה מסויימת של בקע פרא מדיאני מימין בגובה c6c7 אשמח לעזרה בפענוח הנ״ל והאם יש דרך ללא ניתוח צוואר נוסף...? תודה מראש ד״ר

בוקר טוב לינדה, *הלחץ הניכר על חוט השדרה הצווארי עקרונית דורש ניתוח. *התייחסות פרטנית תתאפשר עי בדיקתך , עם הקבלת ממצאי הבדיקה לממצאי ההדמייה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה