היקף ראש גדול תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/04/2019 | 13:10 | מאת: איה

היי בן שלי נולד במשקל 3820 לידה טבעית בשבוע 39+6 היקף הראש הלידה היה 37 במעקב טיפת חלב יש קפיצה בהיקף הראש מעל האחוזון כל הזמן, אולטרסאונד בגיל 3 חוד היה נוזל בחלל התת עכווישי בטווח הנורמה, אולטרסאונד שני בגיל 4 חודשים מצטטת את התשובה"הקפלים וחריצי המוח נראים תקינים, אין עדות לתהליך מוקדי או דימום תוך גולגולתי, יש לציין אי סימטריה של קרניים פרונטליים של חדרי הלטרליים, אשר הודגמו ברוחב תקין מימין ומשמאל מורחב עד 16.3 מ"מ, שאר חדרי המוח נראים תקינים", נשלחנו לקביעת תור אצל נוירלולג ילדים, רופא הילדים הרגיע אותי, אבל אני מאוד מודאגת, זכינו בילד הזה אחרי טיפולים ואני לא מוכנה לחשוב על זה שיזדקק לניתוח, הילד מתפתח לפי הספר אפילו מתפתח מהר יותר יחסית לבני גילו התחיל לזחול מחזיק דברים אומר הברות, אין בעיה מבחינה התפתחותית לא מהצד המוטורי ולא מהצד הקוגנטיבי, אשמח לתשובה ותודה מראש

לאיה שלום,. *בחלק קטן מהילדים קיימת אי סימטריה בגודל החדרים הצדדים: היא מולדת ומהווה שונות אנטומית נורמלית. *כדי לקבל מענה מלא ומספק-כדאי שבנך ייבדק עי נוירולוג או נוירוכירורג לילדים בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה