נגישות
נגישות

אחת ולתמיד האם קרא אנולרי מתאחה??

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/04/2019 | 09:08 | מאת: יוסי

עברתי לפני חודש ניתוח דסקטומיה זעירה ב L4 L5 לאחר פריצת דיסק גדולה מאוד עם קרע אנולרי, לאחר הניתוח הרגשתי נפלא וחזרתי לעצמי, לצערי לאחר חודש וקצת כתוצאה מתנועה לא "נכונה" הכאבים חזרו, MRI חדש מראה שהפריצה חזרה אבל לא בגודל זהה רק 20% מהגודל, אבל הכאב לרגל ימין נוראי, (פיזור S1 ), ונוצרה חולשה חדשה בכף הרגל, כרגע הוחלט על טיפול בסטירואידים שנכון להיום לאחר יום, עוזרים לחולשה אבל לא לכאב ואני מאוד מבואס מזה... כי מבחינתי זה מה שמפיל אותי למיטה ולא הדרופ... בכל אופן לשאלתי שתמיד רציתי לדעת ולא קיבלתי עליה תשובה חד ערכית, האם קרע אנולרי הופך לצלקת ומתאחה כמו שאר הפצעים שלנו בגוף?! מה גורם לדיסק שנשאר לא לצאת שוב ושוב ושוב?!

לקריאה נוספת והעמקה

ליוסי בקר טוב, *רפואה איננה מתמטיקה. אין אחת ולתמיד אין 100%. *פריצה חוזרת של הדיסק מתוארת ומוכרת:היא איננה שכיחה *אם ארעה-אין ודאות שלא תהיה הישנות נוספת של חריגת תוכן הדיסק דרך הקרע האנולרי *האיזור של הקרע האנולרי,דרכו ארעה פריצת תוכן הדיסק בד"כ מצטלק. קצב יצירת הצלקת איננו אחיד :יתכן שהפריצה החוזרת אצלך ארעה טרם שהתבססה צלקת עמידה. *הכאב המתואר ניתן ברב המכריע של המקרים לשליטה. *לתשומת דעתך: אם לאחר הפסקת הסטרואידים אין שפור מלא ,או יש החמרה בהיבט ה-FOOT DROP יש לשקול ניתוח נוסף בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה