הידרוצפלוס לילד בן 8

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/12/2018 | 11:01 | מאת: נעמי

עקב קומה נמוכה לילד בן 8 שנים ו 4 חודשים, עברנו בדיקת MRI. פיענוח שקיבלנו אתמול רשום: הרחבה ניכרת של ארבעת חדרי המוח, מתאימה להידרוצפלוס, ללא חסימה מודגמת. אין עדות לתהליך פעיל תוך גולגולתי, במיוחד באזור ההיפופיזה. ואני שואלת? האם מצב זה מצב חירום? מסוכן?האם בהכרח אמורים לעבור ניתוח שאנט? האם זו אבנה סופית? מרגישה אובדת עיצות. הרופאה המפנה לבדיקה זו לא הסכימה למסור מידע זולת בקשה שאפנה לנוירוכירורוג שהתור שלנו אליו רק בעוד מספר ימים. מיותר לציין שאני לחוצה ורוצה להבין את מקומנו. תודה רבה

לנעמי, *המצב איננו "מצב חירום" *המצב איננו "מסוכן" *הממצא המתואר סביר שהינו ותיק ו-או מולד. *לא בהכרח נדרש ניתוח SHUNT. *מומלצת עתה בדיקת נוירוכירורג עם מסירת ספור מחלתי מלא+בדיקתו +עיון בהדמייה . המלצה רפואית כפי שישתמע. בברכה

31/12/2018 | 11:28 | מאת: נעמי

האם יכולה להמשיך לתת לו זריקות גנוטרופין או להמתין לתור אצל הנוירוכירוג?

תודה? שאלתך נתונה בתחום ההתמחות האנדוקרינולוגית: מומלץ ייעוץ תואם

03/01/2019 | 13:36 | מאת: נעמי

יש כזה דבר הידרוצפלוס מאוזן? ואז זה רק מעקב ללא התערבות כירורגית? הרי לולי מעקב הורמון גדילה לא היינו מגלים כלל את בעיית החדרים המורחבים שלו ולא היינו יודעים שיש בעיה. הילד לא סובל לא מבחילות לא מהקאות לא מכאבי ראש לא מטשטוש ראיה משום סממן קליני שמלמד על הידרוצפלוס. אז אולי "שב ואל תעשה, עדיף?

מנהלי פורום נוירוכירורגיה