אי יציבות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/12/2018 | 17:09 | מאת: דוד

שלום דר', אני בן 70, הליכה איטית ואי יציבות. ביצעתי MRI עמו"ש צווארי, בדיקת בת"מ עמוד שדרה צווארי + ריסקים מודגמת עמדה לורודטית מיושרת בקטע אמצעי ודיסטלי. דיסקופתיה ניוונית מודגמת לכל האורך עם הנמכת גובה הדיסקיות וזיזים מריגנלים. בצקת לשדית מודגמת בחוליות C4-5 משנית לשינויים הניווניים. דיסקופתיה ניוונית מודגמת גם בעמוד שידרה גבי עליון המודגם עם היצרות ניכרת שלהדיסקיות ושינוים מטיפוס מודיק 2 בלוחיות הדיסקליות בD3-4 -הקורד מודגם בעובי וערכי סיגנל תקינים ללא עדות למיאלומאלציה. המעבר הקרניו צרביקלי תקין. C2-3- בלט אנלוס שטוח לוחץ מעט על השק אך לא על הקורד. הפורמינות פתוחים. C3-4- בלט אנלוס שטוח לוחץ מעט על קדמת השק. שינויים פצטאלים היפרטרופים לוחצים על האספקט האחורי של השק. ללא היצרות ספינלית משמעותית. הפורמינות מוצרים דו צדדית על יד זיזים יותר מימין עם לחץ על מוצא שורש העצב ההקפי מימין. לציין שינויים ניוונים במפרקים הפצטאלים יותר מימין. C4-5- מודגמת אנטיליסטזיס קלה דרגה 1 בלט דיסק אחורי דיפוזי עם בקע פרא צנטרלי שטוח הלוחץ על השק. הפורמינות מוצרים דו צדדית ע"י זיזים יותר משמאל עם לחץ על מוצא שורשי העצבים ההקפים דו צדדית. נראים שינוים ניוונים היפרטרופים בפצט משמאל. C5-6- בלט דיסק אחורי דיפוזי סוב ליגמנטרי לוחץ על השק אך לא על הקורד. הפורמן מימין מוצר ע"י זיזים עם לחץ ע למוצא שורש העצב. C6-7- בלט דיסק אחורי דיפוזי משיק לקורד ללא היצרות ספינלית משמעותית. הפורמן מימין מעט מוצר ע"י זיזים. C7-S1- בגדר התקין. לסיכום: שינוים ניוונים כמתואר. אין עדות למיאלומאלציה. לחץ על השק התקלי במיוחד ב C3-4 ו- C4-5 . - האם פענוח זה מראה משהו מקושר להליכה איטיות ואי יציבות? תודה מראש.

בוקר טוב דוד, *יש לקבל ממך רקע רפואי מלא שיתכן וישים לתלונותיך. *כדי להבין מיקור אי היציבות בהליכה ואיטיות קצבה יש בראש וראשונה לבדוק אותך בדיקה נוירולוגית ואורטופדית. *יתכן יותר ממקור יחיד להסברן. *יש לעיין ב-MRI כדי להעריך מידת תרומת הממצאים הקומפרסיבים לתסמיניך. *הממצא המתואר בגובה C4-C5 מתאר בנוסף לבקע דיסק אי יציבות עמה"ש הצווארי ! *הטפול המתבקש-ניתוחי?אם כן-סוג הניתוח. לא ניתוחי:איזה טפול-כפי שישתמע בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה