ציסטה ארכנואידלית במוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/12/2018 | 16:51 | מאת: אמילי

אני בת 20 ב2015 אובחנתי עם מיגרינות לא קשות מוקלות על ידי כדור אדקס ומופיעות פעם בבירורים לגבי המיגרינה ב2015 עשיתי ct ראש והתגלה ציסטה ארכנואידלית בגודל 1.2סמ בציר טמפורלי משמאל ללא אפקט מסה אני גם עברתי ניקור מותני עם לחץ פתיחה 24 גבולי.. והייתה נכוחות של פפאלידימה שאחרי הניקור מותני נעלמה ... עכשיו ב2018 אני מאובחנת בוורטיגו תנוחתי והתחלתי טיפול פיזיותרפי .. ועשיתי mri בתאריך 24.11.018שהכל היה תקין בו כולל מבנה גזע מוח ואוזן פנימית כולל שבלול אבל יש ציסטה ארכנואידלית בגודל 1.4סמ בציר טמפורלי משמאל עם אפקט מסה קל על אונה טמפורלית שמאלית . הייתי אצל רופא עיניים לפני חודש היתי אצל רופא עיניים אין פפאלידמיה וקבעתי עוד תור חדש.. הרופא משפחה שלי טוען שבמצב כזה לא מנתחים ואין קשר לסחרחורת לבין הציסטה .והפנה אותי לנירוכירוג.. באופן כללי יש לי כאבי ראש אבל לא משהו חמור שמעיר משינה או משהו והסחרחורת כבר התרגלתי אליהן מפחיד אותי ככ עניין לנתח ראש ואני מועדת לסיבוכים..

בוקר טוב אמילי *פנייתך המפורטת מובנת. *קרוב לודאי שאין כל קשר בין הציסטה לבין סחרחורת היא מטופלת בהתאם לאבחון הורטיגו התנוחתי. *קיום הפפילאדמה בעבר אף הוא איננו קשור לציסטה *ציסטה בגודל העכשוי ברב המוחלט של המקרים איננה דורשת ניתוח, * על כן בשלב זה לא נראה צורך לדון בסבוכים וסיכונים בברכה

02/09/2021 | 00:24 | מאת: אילנה שמש

היי דוקטור שלום לך . אני ממש אודה לך מקרב הלב אם תוכל לעזור לי בבקשה .. כבר כמעט 9 חודשים לצערי אני סובלת מכאבי ראש די חזקים ריאייה כפולה נימולים בידיים והרגליים. כמובן שהתחלתי לעשות בירורים בבתי החולים רופאים יועצים פרטיים לקחתי. עשו לי בדיקת עיניים ושדות ריאייה לפי השדות ריאייה ראו שיש לי חסר בשדה הריאייה בצד שמאל. הייתה לי בצקת וכתוצאה מכך היה לי גם לחץ דו גוגלתי מוגבר. עברתי דיקור מותני וצנטור מוח עם הכנסת סטנט בצד ימין. ביצעתי אצ הניתוח בחודש 3 חודשיים אחרי הניתוח לא היה לי כאבים בכלל הרגשתי מצוין . בחודש וחצי האחרונים הכאבי ראש חזרו לע בעוצמות יותר חזקות ממה שעברתי. טנטון באוזניים קיים אצלי גם ציסטה ארנוכאלית בצד שמאל . ביצעתי mri פעמיים בשנה . בmri האחרון שלי לפני חודשיים היה לי רשום שהציסטה לוחצת לי על המוח וגורמת לי לאפקט מסה קל . שבוע שעבר עשו לי ct במיון לפי הצילום השאנט עובד כמו שצריך והכל תקין. גם הבצקת נעלמה . אבל לאחרונה אני לא ישנה בכלל בלילה מרוב כאבים נורא חזקים הנוירולוגים שלי והנפרמטואולגיים אומרים שאין לע לחץ דו גוגלתי מוגבר כבר והם חושבים שהפעם הממצא לפי התלונות שלי זה יוצא מהציסטה מה אני אמירה לעשות? אני מטופלת באורמוקס אספירין פלאביקס

02/09/2021 | 05:56 | מאת: דר אוריאל ולד

בוקר טוב אמילי, הצגת הדברים ברורה: *הציסטה המתוארת איננה הגורם לכאבי הראש. *היא איננה טעונה ניתוח במימדיה המתוארים. בהעדר פפילאדמה עתה בשונה מהמצב בעבר ועם כאבי ראש בעצמה המתונה הטיפול הוא שמרני ולא ניתוחי. יש מקום להרחבה -דיון ,לא במסגרת זאת, גם של הסבר עבורך וגם של קבלת מפרט משלים ממך: אפשרי בסיוע ייעוץ ע״י נוירוכירורג.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה