סי טי מוח עם חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/10/2018 | 19:16 | מאת: דן

שלום רב, אתמול אמא שלי ביצעה סי טי מוח בעקבות כך ששנה שעברה היה אירוע של התעלפות/פרכוס ועשתה eeg לפני שנה שבה היה רשום גלים איטיים מחודדים בולטים מן הרקע באונה טמפורלית שמאלית. הנירולוג אמר שהממצא לא ספציפי ולא צריך לעשות כלום. הלכנו לרופא אחר לפני חודש והוא המליץ לעשות סי טי. חשוב לציין שאין שום אירוע של התעלפות או פרכוס, כאב ראש. אני העלה כאן את הבדיקה ואשמח לקבל תשובה כי אני מאד מאד מודאג ממצאים: מודגמת סטייה קלה של קו האמצע לימין עד 0.5 ס"מ סיבתה אינה ברורה. אין עדות לדמם תוך גולגלתי, חדרי המוח הציסטרנות והחריצים צרים מהצפוי לגיל הנבדקת בעיקר החריצים אין הדגמה אבחנתית של ממצא פוקלי ללא האדרה פתולוגית מערות הפנים מאווררות היטב, המבנה הגרמי שמור. התרשמות: מערכת החדרים והציסטרנות צרה מהרגיל קו האמצע סוטה מעט לימין להשלמת בירור על ידי mri גילה של אמא שלי 60. האם הבדיקה אומרת שיש חלילה גידול או עברה אירוע מוחי חולף? אני מאד מודאג ואשמח להסבר על התוצאות מה זה החדרים הצרים. תודה.

16/10/2018 | 20:23 | מאת: דן

ועוד משהו קטן שרשום שאין הדגמה אבחנתית של ממצא פוקלי זה אומר שלא הצליחו לראות משהו כי זה סי טי או זה שלילי הכוונה שבאמת אין ממצא פוקלי

ערב טוב דן, *לא ברור מפנייתך האם בדיקת ה-CT כללה הזרקת חומר ניגוד לוריד? *בנוסף לנ"ל,יש לעיין בהדמייה כדי לאפשר התייחסות. בברכה

16/10/2018 | 21:37 | מאת: דן

הבדיקה אכן כללה הזרקת חומר ניגוד לוריד. פשוט עד שנגיע לנוירולוג ייקח זמן ואני מאד מודאג האם יתכן גידול או דברים כאלה ? מה הם החריצים והסטייה שמופיעים בבדיקה תודה רבה

אם אתה מאד מודאג -כדאי שתגיע מוקדם יותר לנוירולוג

מנהלי פורום נוירוכירורגיה