כאבים עזים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/07/2018 | 02:56 | מאת: שני

שלום, אני בת 35. לאחרונה סובלת מכאבים עזים בגב תחתון, עצב הזנב, אגן ושני העכוזים. כאבים בעת ישיבה, הליכה ומנוחה, כל הזמן. בוצע צילום רנטגן אגן: בפענוח- שינויים OA בשני פרקים אילאוסקרלים. בוצע MRI מפרקי SIJ: - אין לראות ממצאים אשר מתאימים לסקרו-אילאיטיס פעילה או כרונית. - מוקד בגודל 6 מ"מ בפדיקל L5 משמאל, כנראה המנגיומה. 1. יכול להיות שצילום רנטגן מראה שינויים ב- OA ו - MRI מראה שאין דלקת/ שחיקה? 2. האם הממצא המנגיומה ב L5 יכול לגרום לכאבים עזים מאוד שתארתי? 3. איך מוודאים שזוהי המנגיומה ולא ממצא הדורש ברור? אשמח לתשובתך, תודה.

בוקר טוב שני, בתשובה לשאלותיך: 1.בתחום ההתמחות האורטופדית:מומלץ ייעוץ תואם 2.לא 3.להמנגיומה יש מראה אוייני בהדמייה מעריך שהמפענח זיהה אותו ככזה. ניתן כמובן להסתייע בעין נוספת שתעיין בהדמייה בהיבט ההמנגיומה ותחווה דעתה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה