ליפומה בעמוד השידרה רוצה בירור מעמיק לגבי זה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/05/2018 | 06:39 | מאת: האיא מסארוה

בתי בת ה 6 עברה בדיקת mri עמוד שידרה בגלל טונוס מוגבר ברגליים והתברר שיש לה ליפומה בחלק האחורי של ה FILUM בקוטר כ 2.5 ס"מ אני צירפתי את תוצאות הבדיקה כקובץ. שאלתי היא עד כמה הממצא הזה דחוף ומסוכן, כי הינו אצל נוירוכירוג שהמליץ על בדיקות ספינה במשך 3 חודשים, אז מפחדת שהבעיה תחמיר ואנחנו עדיין בבירורים .

להאיא ערב טוב, אני מעריך שהבירור שהומלץ ייתבצע במסגרת מרפאת SPINA BIFIDA. הממצא המתואר למרות שידרוש ניתוח איננו בהול לניתוח. הוא מאפשר השלמת האבחון המקדמי סופ"ש נעים

11/05/2018 | 18:26 | מאת: האיא

האם יהיה בסופו של בירור צורך לניתוח ,או שיש סיכוי שתמשיך לחיות עם סוג כזה של ליפומה?? והאם ניתוח כזה מסוכן ? וביאלו מצבים ימליצו על ניתוח? ומה בדיקה של אורודינמיקה כוללת?

להאיא, *יש לבדוק את בתך בדיקה נוירולוגית ייעודית. *יש לעיין ב-MRI כדי להתייחס פרטנית: למשל,אם קיימת עגינה נמוכה של חוט השדרה באיזור הקונוס -בודאי שמתבקש ניתוח. *בדיקה אורודינמית בודקת את עצבוב ותפקוד מערכת השתן: למשל-באיזה נפח שתן בשלפוחית מתעורר צורך להטיל שתן,מה מידת ריקון השלפוחית ועוד. *גם לנתוני הבדיקה האורודינמית השפעה על החלטה על צורך בניתוח *הליפומה כשלעצמה איננה הממצא העיקרי:היא חלק ממום מולד באיזור המערב את מערכת העצבים השדרתית התחתונה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה