אנא עזרתכם הדחופה מאד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/05/2018 | 10:44 | מאת: נעמה

אימי ביצעה CT בשאלה של נגעים ליטים בעצמות בחשד ל MM . ב CT רואים נגעים אקסטרה אקסיאלים בחלקם מסוידים טמפורלית דו צדדית ייתכן מנינגיומות . חדרים וסולצי מורחבים בהתאם לאובדן נפח . יש שקיעת דם מוגברת וכן CRP . כבר כמה ימים סובלת מכאבי ראש . מה זה אומר ? תודה הבת הדואגת

לנעמה בקר טוב, *ההפנייה ל-CT העלתה חשד לנגעים בעצמות הגולגולת של MULTIPLE MYELOMA=MM. *פענוח הבדיקה איננו מזהה נגעים אלה. *פענוח הבדיקה מצביע על נגעים מוחיים שפירים באיזור הרקות,דו צדדית *ייעוץ לאימך ללא ראייתה,בדיקתה,עיון בהדמיית ה-CT הנ"ל וקבלת סיפור מחלתי=אנמנזה מלא איננו מומלץ ואף עשוי להטעות. בברכה

07/05/2018 | 21:34 | מאת: נעמה

ראשית. תודה רבה על התשובה המהירה. אני מבקשת לשאול אם יש צורך בבדיקת mri או ביקורת ? יכול להיות שזה הגורם לכאבי הראש ? תודה נעמה

לנעמה, *נא עייני שוב בהגדרת הצורך המשתמע מממצאי ההדמייה *יתכן בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה