gbm - טיפולים חדשים.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/03/2018 | 18:32 | מאת: קרן אור

שלום :) יודעת על תחזיות שחורות לסרטן זה, אבל אני לא מחפשת כרגע את התחזיות אלא את הדרכים לטפל באופן פחות מסורתי. ( אחרי כימו והקרנות ואווסטין-והכל חזר-ובגדול). עשיתי חיפוש כאן בפורום ולא מצאתי משהו על סרטן זה מהשנים האחרונות. לכן היתי רוצה לשאול מספר שאלות גדולות. אודה לך אם תוכל לענות עליהן. : 1. הקסדה של נוביקיור- האם תועלתית, או גימיק? ( בביח רמבם יש מטופלת שהיא 4 שנים כבר עם הקסדה-חיה ונושמת ואפילו טוב, אבל אני לא מכירה אחרים.. ) 2. הוירוס ההונגרי- יש את הדבר הזה בארץ? כי המידע באינטר' מועט ולא ברור במיוחד. 3. היפותרמיה לגידול- (מרכז מיוחד שיושב בת"א ומדבר על טיפול בחום של 42 מעלות-האם מוכר לך ? ואם כן- האם יעיל לדעתך?) 4. שמן ריק סימפסון. מעבר לטיפול בכאבים- הרשת מלאה בניסים ונפלאות עם השמן הזה. האם יש עינין אמיתי בזה? 5. האם יש רכיב גנטי בסרטן זה? כלומר אם יש אותו לדוגמא, לאח שלי, האם המשפחה הגרעינית-אמא אבא אחים, ילדים, בקבוצת סיכון? תודה על העזרה. קרן אור.

לקרן אור שלום, בהתייחס למצב המתואר על ידך ולטפולים שננקטו עד כה: נובוקיור-,הקסדה"-מומלץ לנסות וירוס הונגרי-אינני בטוח בהשפעה ועוד פחות בהשפעה עקיבה ב-GBM. שמן סימפסון-לא מתאים כטפול נותן סיכוי. טיפול תרמי-אין לי מידע מספק מעורבות גנטית: ניתן לבצע ייעוץ גנטי לחולה בשאלת קיום מוטציות 1P ו-19Q בגידול הקיים. לעיתיםהיא מדריכה את הטפול. באחוז קטן של חולי GBM יש מעורבות גנטית של החולה ומשפחתו הגרעינית,למשל בגן TP53 מעורבות גנטית ניתנת לזיהוי בבדיקת דם ייעודית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה