טיפול בהיפרתרמיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן: היפרתרמיה טיפול בחום

ניתוחים, כימותרפיה, הקרנות, טיפול ביולוגי וטיפול הורמונלי נלחמים כולם בסרטן. לרשות הרפואה כלי נוסף שניתן לבדוק התאמתו: היפרתמיה טיפול בחום בשנים האחרונות, הטיפול בחולי סרטן התקדם בצורה משמעותית. תרופות חדישות וכן טכנולוגיה חדישה, לצד טיפולי הכימותרפיה וההקרנות, מציבים את המאבק במחלה במקום טוב מאי פעם, ומסייעים לשיפור משמעותי בתוחלת החיים. אך לצד זאת, במקרים רבים, התאים הסרטניים מפתחים עמידות לטיפולים אלה, ולכן במקרים מסוימים נפסקת היעילות של חלק מהטיפולים. בדיוק בנקודה זו, שיטת ההיפרתרמיה עשויה לסייע בהפסקת התפתחות של תאי סרטן בגוף, בהקטנתם ולעתים אף במיגורם המלא.ד"ר יוסף ברנר, אונקולוג בכיר ומומחה ברפואה משלימה לסרטן ובהיפרתרמיה, משיב לשאלותינו בנושא. מהי היפרתרמיה?"פירוש המונח 'היפרתרמיה' הוא טיפול בחום גבוה. היפרתרמיה היא שיטת טיפול שפותחה בגרמניה ומיושמת בישראל כבר כ-15 שנה,...
ללמוד עוד על טיפול בהיפרתרמיה
בעיות ורידים? יש טיפולים חדשניים-תמונה

בעיות הוורידים גורמות לכם כאבים עזים ומהוות מטרד אסתטי?...

מאת: פרופ' סמי...
30/01/2018
סרטן: היפרתרמיה  טיפול בחום-תמונה

ניתוחים, כימותרפיה, הקרנות, טיפול ביולוגי וטיפול הורמונלי...

מאת: מערכת zap...
24/03/2014
חדש: פיזיותרפיה ודיקור סיני-תמונה

טיפול משולב של פיזיותרפיה ודיקור סיני גורם להקלה בכאבי גב...

מאת: ניר אגמון
23/10/2007

טיפול בהיפרתרמיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, מה ההנחייה שיש לפעול על פיה כשמדובר בחום אצל תינוק עד גיל 3 חודשים? האם ברגע שיש חום מעל 38.5 עליי לפנות מיידית למיון בלי כל פעולה? או לנסות להוריד קודם את החום בבית (ואיך)? ומה לגבי תינוק מעל 3 חודשים? רוצה לעשות לעצמי סדר פעולות כדי לדעת בדיוק מה לעשות ברגע שנגיע לזה.. תודה!

שלום, בחום מעל 38.5 יש להוריד את החום ואין סיבה לרוץ לרופא או מיון אם הילד מתפקד סביר. מספיק להגיע לרופא המטפל בהזדמנות הקרובה שניתן. במידה ויש הקאות או התייבשות ואין רופא זמין יש לגשת למיון.

שלום רב, אני בת 51 ואחרי כל הריון בערך בצעתי בקופת החולים זריקות להעלמת ורידים. כיום יש לי לא מעט נימים. שמעתי בעבר שהזריקות האלו עלולות לגרום לנימים, האם זה נכון וזו הסיבה להופעתן? לגבי הטיפול, האם אותן זריקות, במידה ולא מזיקות, יכולות לשמש לטיפול בנימים הרבים שהופיעו לכל אורך הרגליים? או רק הטיפול בלייזר שענית כאן בפורום? מה מתאים? תודה מראש, אורית

הסיבות העיקריות להופעת נימים הן נטיה משפחתית (לא ממש תורשה) וטראומה של העור (הסרת שיער בשעווה, שברים וחבלות). נימים נוטים להתרבות עם הזמן. טיפול בגיל צעיר מגיב טוב יותר וחוזר לאט יותר מאשר טיפול בגיל מבוגר. נימים תמיד, תמיד, חוזרים ! כאשר ישנה בעיה רפואית (דליות ורידים) בשל הלחץ הגבוה ישנה התפתחות רבה ומהירה יותר של הנימים. הטיפול בורידים מפנה את הדם למערכת העמוקנ. יחד עם זאת תתכן הופעת נימים מסביב. מאידך השלמת הטיפול הרפואי תוריד את מהירות ההופעה של נימים. לטיפול רפואי בורידים (לא בנימים) קיימות מספר אפשרויות כמו טיפול שמרני (גרב אלסטית), ניתוח פתוח (תלישה) שהם פחות מועדפים. הטיפולים החדשניים הם טיפול בחום (לייזר, גלי רדיו וקיטור) וטיפול בהזרקה (קצף או דבק). הטיפול בנימים בלבד הוא זריקות או לייזר חיצוני קטן עוצמה.

תודה רבה על תשובתך המלומדת. עזרת לי מאוד.

היי, בן 37. ברקע פרואטינוריה והמטוריה בשתן (חשד ל-IGAN). נוטל Tritace. מקרים חוזרים ונישנים של שעורה בעפעף העליון (כל פעם בעין אחרת) בחצי השנה האחרונה (כ-5 מקרים, מרביתם בחודש וחצי האחרונים). כלזיון בעפעף השמאלי העליון. כמו כן, בילדות עברתי ניתוח לניקוז כלזיון. במידה ואני מטפל בשעורה בזמן, טיפול בחום (בקבוק מים חמים), עיסוי של המקום, מגבונים לחים יעודיים, טיפות לחות ומקסיטרול – פותר את הבעיה בתוך מספר ימים (למעט הכלזיון שלפעמים נותר). הרופא המליץ שלא להשתמש במקסיטרול בגלל הסטרואידים שבו. רופא העינים לא ידע לומר מהו הגורם להישנות השעורות - האם סטרס, גורמים סביבתיים (דוגמת עשן סיגריות במקומות בילוי, אדי שמן טיגון בבית, וכד'), היגיינה לקויה (חיידקים מאזור הפה או האחוריים), יובש קיצוני, קשר לאטופיק דרמטיטיס שייתכן ויש לי באזור הפנים או בלפריטיס. הרופא אבחן בלפריטיס והמליץ על הנ"ל כטיפול מונע. ברצוני לברר האם הבלפריטיס היא משנית לגדילת יתר של הטפיל Demodex. במקרה כזה הטיפול המומלץ הינו שונה, וכולל למיטב הבנתי, שימוש בשמן עץ התה לצמצום המספרים של הטפיל. ראה פרטים נוספים בקישור הבא: https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD013333/full מספר שאלות: 1. האם נהוג לבצע בדיקה של הריסים/קשקים תחת המיקרוסקופ לצורך זיהוי הטפיל? אם כן, היכן אוכל לבצע בדיקה זו? 2. האם אתם ממליצים על טיפול בשמן עץ התה? האם אני יכול לבקש מרופא העיניים לבצע את הטיפול עבורי? 3. שאלה נוספת, האם הטיפול ב- BlephEx(מכשיר חשמלי ל- (Eyelid microexfoliation) יעיל והאם ניתן לקבל אותו בארץ? 4. האם יש לכם המלצה למשחה עבור היובש בחלק החיצוני של העפעפיים (שלא תגרום לסתימת הבלוטות ולהופעת שעורה)? 5. האם נטילת TritAce עלולה לגרום ליובש בעיניים וכתוצאה מכך להישנות שעורה? תודה המראש!

שלום רב, 1 ניתן לבצע את הבדיקה במסגרת בית חולים 2 לא, הטיפול יתבצע על ידך 3 המכשיר לא רשום עדיין בארץ 4 יש צורך בבדיקה קשה לי לתת המלצה למשחה בצורה שכזו 5 לא.

תודה רבה על התשובות! אגב, רמות הוויטמינים שלי מעט נמוכות: ויטמין בי-12 (176), חומצה פולית (4.1), ויטמין די (17). ויטמין A לא נבדק. האם הנ"ל יכול להיות הגורם לבלפריטיס? כך למשל, שימוש במשחת VitAPOS הביא לשיפור (לפחות במראה ובתחושה)

שוב שלום. ויטמין די נמוך קשור ליובש. לעיתים יש צורך בטיפול בזריקות. אנא פנה לרופא המטפל.

רב תודות! :)

לפני כשמונה שנים נעשה טיפול בנימים, למיטב זכרוני בלייזר. לארח כמה שנים הנימים חזרו וזה מפריע לי אזתטית בעיקר [וגם גורם לעייפות רבה יותר ברגל ימין]. רופא כלי דם טוען שאין בעיה רפואית המחייבת טיפול. מה השיטה המומלצת להסרת הנימים כיום [לייזר, הזרקת דבק..]? האם ניתן למנוע את הופעתם שוב? כיצד?

צריך להבדיל בין שני מצבים - האחד שבבדיקת דופלקס ורידים קיימת בעיה והשני שבדיקת הדופלקס תקינה. כאשר קיימת בעיה בדופלקס מדובר על בעיה רפואית (דליות, אי-ספיקה). הטיפולים האפשריים הם - שמרני -גרב אלסטית, ניתוח פתוח-תלישה, טיפול בחום-המתבצע ע"י סיב המוחדר לתוך הוריד-ניתן לביצוע בלייזר, גלי רדיו או קיטור. טיפול מיכהי ללא חום - קלאריוויין. וטיפול בהזרקה - קצף תחת אולטרא-סאונד והזרקת דבק. אילו כולם טיפולים רפואיים. קיים סיכון לחזרת ורידים של 10-15%. כאשר בדיקת הדופל'קס תקינה - מדובר בבעיה אסטטית (נימים). - ניתן לטפל בזריקות בעזרת מחט עדינה או בלייזר זעיר עוצמה (דרך העור). כאן החזרה - בטוחה. בכמעט 100%. סביב שנה.