תוצאת CT מוח+גומה ,נגע 8 מ"מ

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/01/2018 | 12:19 | מאת: דוד

שלום, נפלתי לפני חודש מאופניים, בבית החולים בוצע CT שלאחר חבלה ונמצא ממצא בגודל 8 מילמטר לאחר CT נוסף בו לא היה שינוי בממצא שוחררתי הביתה והתבקשתי לבצע CT נוסף לאחר עשרה ימים, בפועל התקיים לאחר שבועיים וחצי. בתוצאות הCT כתוב: הבדיקה בוצעה ללא ועם הזרקת חומר ניגודי התווית הבדיקה:ביקורת אחר ממצא שלא אופיין מימין. מרקם המוח מדגים נגע היפודנסי בקוטר 8 מ"מ בהמיספרה הימנית הנגע לא משתנה לאחר הזרקת חומר ניגוד. אין לראות סביבו בצקת מהותית. פרט לכך מרקם המוח ללא ממצא פוקאלי אחר. ללא האדרה פתולוגית. קו האמצע שמור. חדרי המוח והחללים התת עכבישים ברוחב תקין. הרקמות הרכות שמורות. המבנה הגרמי שמור. לציין פלס נוזל בסינוס המקסילרי משמאל ועיבוי רירית ומלאות בסינוס המקסילרי מימין ותאי האתמואיד. סיכום: נגע המיספרלי מימין כמתואר , יתכן דמם או קברנומה להשוואה עם בדיקות קודמות המצויינות במכתב ההפניה. סימני סינוסיטיס חריפה בסינוס המקסילרי משמאל וכרונית כמפורט. מה זה אומר? האם מצב חמור?

לדוד שלום, *לא חמור. *עליך להיוועץ במומחה אף אוזן וגרון בהקשר לדלקת חריפה בסינוס באיזור לחי שמאל המדובר בדלקת מחוץ למוח. *הממצא המוחי מימין:אינני רואה טעם בפרשנות על בדיקה שעמדה לעיני המפענח ואשר לא הוצגה לעיוני. מאחר ואבחון טיבו אינו חד משמעי -יתכן צורך בהדמיית MRI משלימה בברכה

22/01/2018 | 15:00 | מאת: דוד

תודה רבה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה