שאלה פריצת דיסק מותני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/12/2017 | 12:12 | מאת: אמיר

שלום. לפני כ 3 שבועות לערך התחילו לי כאבים חזקים בגב תחתון עם בהקרנה לישבן ולרגל עשיתי MRI L4-L5 מודגם בלט דיסק דיפוזי כולל אינרופמינלי ימני עם לחץ על השק ולחץ על השורשים והיצרות של הפורימנה נוירלית מימין L5-S1 - מודגם דיסק פרוץ פוסטו-לטרלי וסאברטיקולרי שמאלי עם לחץ ניכר על השורש בריצס הלטרלי משמאל והדיסק נמשך אינטרא-פורמינלי משמאל ומצר גם את הפורמינה הנוירלית משמאל יש לי כאבים ממש חזקים במהלך כל היום עשיתי לפני כשבוע הזרקה תחת שיקוף ואני לוקח כדורים זידיליאר שבינתיים אין שיפור. מתי אמורה להשפיע זריקה תחת שיקוף ? האם לדעתך היא יכולה להיות חלופה לניתוח ? אודה מאוד לחוות דעתך תודה רבה

שלום אמיר, *האם אני מבין נכון שהכאב הקרין לרגל שמאל? *ההזרקה צריכה להשפיע באיזור שבוע לאחר בצועה *אם אחרי שבוע ההזרקה לא הקלה משמעותית על הכאב צריך לשקול ניתוח בברכה

13/12/2017 | 14:05 | מאת: אמיר

תודה על תשובתך המהירה. הכאב אכן מקרים ישבן ולרגל שמאל ואפילו בכף הרגל. אניב ינתיים עם כדורי זידילאיר הזריקה עשיתי לפני כ 10 ימים ואני מקווה שתתחיל להשפיע . אפשר לומר שיש שיפור מסוים אך עדיין יש כאבים חזקים. במידה ואחליט על ניתוח שאני מקווה שלא , האם הינתוח מורכב ? עושים קיבוע ? מה משך ההחלמה לחזרה לשיגרה לעבודה ? תודה רבה

לאמיר, *אם הזריקה עזרה בכ-50% בהקלת כאב,מציעים בד"כ זריקה שנייה בהפרש חודש מקודמתה:זה לגיטימי *עקרונית הניתוח איננו מורכב *אינני סבור שייעוץ פרטני על האם ניתוח ועל סוג הניתוח מתאים לדיון וירטואלי ,ללא עיון בהדמייה וללא בדיקתך שמהווה חלק אינטגרלי בקבלת ההחלטה *הניתוח איננו דורש בהכרח קיבוע בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה