קברנומה טמפורלית משמאל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/10/2017 | 17:56 | מאת: אברהם

שלום רב, גילו אצלי לפני כשלוש שנים בבדיקת MRI קברנומה טמפורלית. לפני כחודשיים היה לי ארוע של קושי בדיבור למשך כמה דק, במיון עשו MRI נוסף וגילו שהקברנומה גדלה מעט ודיממה "ממצא טמפורלי משמאל מודגמת מעט האדרה נודולרית בקברנומה" ה שהסביר את ההפרעה בדיבור.כנראה התקף אפילפטי ולא שבץ כמו שחשבו בתחילה קביעת הרופא היתה או ניתוח או מעקב. אני בן 65 בריא יחסית נוטל כדורים לאפילפסיה ואספרין לדילול הדם כבר כמעט 20 שנה ללא התקפים כמעט. שאלתי, אני מתנגד לניתוח ,האם הקברנומה מסכנת את חיי או במילים פשוטות כמה זמן חיים עם קברנומה שגדלה ומדממת? שנה שנתיים חודשים? האם מעקב אמור להיות עם נוירולוג? או ניורוכירוג? תודה רבה ושבת שלום

לאברהם שלום, קברנומה שגדלה מעט וודיממה: ההמלצה מעודכנת ל-2017: ניתוח אם אתה מחליט למרות הנ״ל שלא להנתח אתה יכול לבצע ״מעקב” עי נוירולוג בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה