שוונומה או מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/08/2017 | 20:49 | מאת: תומר

שלום אני בן 31 בריא בדרך כלל. בעקבות חבלה חיצונית בראש ביצעתי סי.טי. אנגיו והתגלתה שוונומה או מנינגיומה בקוטר 9 מילימטר. שתי שאלות: 1. זה משנה אם שוונומה או מנינגיומה? 2. כיצד ניתן לדעת שאין גרורות, הרי לא מצלמים את כל הגוף אלא רק את הראש. תודה

לתומר שלום, שני הגידולים הם גידולים שפירים עם קצב צמיחה איטי גרורה מוחית נראית בהדמייה אחרת ממנינגיומה ומשוואנומה אם ה-CT לא כלל הזרקת חמר ניגוד לוריד-הבדיקה חלקית בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה