ממצא על היפופיזה.אשמח לתשובתכם.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/08/2017 | 18:08 | מאת: דינה

שלום רב! אני סובלת מ-NAION בעין ימין.בעקבות הידקקות משמעותית של עצב הראיה,נשלחתי ליתר הביטחון ל-MRI מוח חוזר(הקודם עשיתי בחודש ינואר והוא היה תקין). היום בפיענוח אין ממצא בארובות או ממצא שלוחץ על עצבי ראיה.יחד עם זאת יש ממצא חדש:משמאל לגבעול ההיפופיזה מודגם תהליך מעוגל 5 מ''מ בעל אות נמוך אשר אינו מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי-מתאים למיקרואדנומה. זה הפיענוח של רדיולוג מבית חולים אחד.בישיבת רנטגן במרפאת עיניים של בית חולים אחר הממצא פוענח במילים:יתכן ומדובר בציסטה עם תוכן לא צלול... בעקבות הפיענוחים הללו אשמח לדעת: 1.האם ממצא המתואר דורש ניתוח במידה וזה לא יוצר לחץ על הסביבה הקרובה? 2. האם יתכן שהממצא מופיע תוך חצי שנה?או פשוט לא התייחסו לממצא בפיענוח הקודם. חשוב לציין שלפני 3 שנים טופלתי ע''י מודאל ורמת פרולקטין גדלה פי 4 מהנורמה.אך אף אחד לא התייחס לכך.פשוט הפסקתי לקחת כדור. בתודה מראש ובברכה, דינה

לדינה שלום, יש לעיין בשתי הדמיות ה-MRI כדי לאפשר תשובה ייעודית לשאלותיך האם הבינותי נכון שערכי פרולקטין עתה,ללא לקיחת תרופה-תקינים? בברכה

02/08/2017 | 19:16 | מאת: דינה

שלום,דוקטור! מאז שהייתה העלייה בפרולקטין אף אחד לא שלח אותי לבירור או מעקב נוסף. אני בת 54.מדצמבר אין לי מחזור.יתכן שנכנסתי לגיל מעבר,אך יתכן בגלל פרולקטין. האם אני מבינה נכון שבמידה ורמת הפרולקטין תיהיה גבוהה עכשיו,אין מנוס אלא לנתח,למרות שאין לחץ על איזורים הסמוכים? תודה רבה. דינה

לדינה, הבנתך לא בהכרח נכונה. נא עייני בתשובתי לפנייתך המקורית. גם לרמת פרולקטין עתה תהיה תרומה לשקול צורך או אי צורך בניתוח. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה