תסמונות כיארי 1 ולידה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/07/2017 | 16:45 | מאת: אלכסנדרה

ד"ר שלום, אני בת 29, סובלת מזה כ10 שנים מכאבי ראש לפני כ 8 שנים נמצא אצלי כיארי1 הייתי מטופלת במרפאת כאב באיכילוב בעיקר ע"י הזרקות הרדמה לראש. כיום אני נמצאת בחודש ה 7 להריון. הכאבי ראש פחתו, ישנם כאבי ראש קטנים, בעיקר באיזור האחורי ולפעמים כאבי ראש קלים. חשוב לציין שהכאבים העוצמתיים שחוויתי ב 10 שנים האחרונות נעלמו. כמובן הפסקתי עם ההזרקות והכדורי מניעה ( סימבלטה) וכרגע אני שותצה רק אקמול כשיש כאב. רציתי לשאול, האם יש סיכון בגלל הכיארי שאעבור לידה רגילה? האם המאמף יכול השפיע על המוחן לצנוח יותר? אם יש צורך להתייעץ עם נוירולוג/נוירוכירורג לפני הלידה? אשמח לייעוץ/הכוונה. תודה מראש אלכסנדרה.

לאלכסנדרה, כדי לאפשר מענה אחראי: *יש צורך לעיין ב-MRI בהיבט מידת צניחת שקדי המוחון לכוון חוט השדרה הצוארי *יש צורך בקבלת מידע נוסף לגבי ההסתמנות הטרום הריונית של ה-CHIARI. *האם את עוברת עתה תרגול (לחיצות וכו )לקראת הלידה? בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה