מעקב לאחר אירוע מוחי קל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/07/2017 | 15:45 | מאת: רינה

שלום רב, אבי בן 68 התעורר עם ראיה כפולה וחוסר יציבות. במיון איבחנו פגיעה בעצב הראיה כתוצאה מאירוע מוחי מקומי. CT במיון יצא נקי. יום למחרת חזרה הראיה לחלוטין. באשפוז בוצע CT כלי דם עם יוד אשר יצא נקי ללא פגיעה נראית בכלי הדם במוח. אבי שוחרר לאחר הבדיקה עם המלצה למעקב אצל נוירולוג אך ללא שום מסקנות. ב- MRI אשר בוצע לפני כשנה אובחנו אוטמים קטנים. אודה מאוד להכוונה לגבי המשך מעקב ובדיקות נחוצות בכדי להבין יותר או לנסות למנוע חזרה. תודה רבה!

ערב טוב רינה, *בדיקת ה-CT במיון,ללא הזרקת חמר ניגוד-חלקית ואיננה מאפשרת מסקנה חד משמעית. *האבחנה בחדר המיון המתוארת בפנייתך של פגיעה בעצב הראייה כהסבר לארוע איננה מתקבלת על הדעת,כיוון שאילו היתה נכונה -לא היתה הראייה חוזרת ל"תקינה לחלוטין"לאחר כיממה. *עפ"י נתוני הMRI לפני שנה הכוללים "אוטמים קטנים"-מתבקשת סדרת בדיקות לאיתור גורמי סיכון לארועים עתידיים וגזירת טפול מונע כמשתמע מתוצאותיהן. *יש להשלים פרטים אנמנסטים . *יש לבדוק את אביך. האמור לעיל איננו מתאים לטפול וירטואלי בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה