פיענוח mri מוח ועמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/07/2017 | 22:42 | מאת: חגית

שלום ד"ר אני קיבלתי תשובות mri ורוצה לדעת מה זה אומר. נצפה ריבוי csf במיטת ההיפופיזה עם השטחה חלקית של בלוטה. עיבוי רירית פוליפואידי קטן בסינוס המקסילרי מימין ללא תוצרי פירוק דם בפרנכימת המוח לסיכום: ללא ממצא מוחי פוקלי שאר ממצאי הלוואי כמפורט עמוד השדרה המותני: שינויים ספונדילוטים לאורך הגבהים השונים נצפית דהידרציה חלקית של המרווחים הדיסקלים בין l4 ל l5...וl2 לl3 קשריות שמורל קטנות לאורך הגבהים השונים L1_l2 בלט דיסק מינימלי ללא היצרויות L 2_l3 אותו דבר L3_l4 בלט דיסק קל משיק לשק וללא היצרויות.נצפה מעט נוסל תוך פרקי במפרק הפצטרי מימין L4_l5 בלט דיסק משיק לשק מלווה בהיפרטרופיה מתונה של הפרקים הפצטרים והליגמנטום פלבום ללא היצרות משמעותית של התעלה הספינאלית נצפה נוזל תוך פרקי במפרקים הפצטרים. היצרויות מתונות של התעלות הנוירופורמינליות דו"צ ללא לחץ משמעותי על שורשים.. אני מאוד לחוצה להבין מה קורה פה..יש לי תור לנירולוג רק בעוד חודש..אשמח מאוד לעזרה..תודה

לחגית שלום, בפנייתך לא הוסברה סיבת ההפנייה לבצוע הבדיקות: היא חיונית ל"הבנת הנקרא". *אין ממצא מוחי חורג מהתקין שטעון טיפול ו-או ניתוח *שינויים נווניים שלדיים ודיסקתיים בעמ"ש מתני. 2 הנושאים בתחום התמחויות נוירולוגית ואורטופדית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה