בדיקת נוזל עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/03/2017 | 02:00 | מאת: יאיר

שלום מה הסיבה שבניקור מותני ממלאים כמה (נדמה לי שראיתי 6) מבחנות? וכמה זמן לוקח עד שיש תוצאות לסוגי הבדיקות השונות שנשלחו? והאם תוצאות תקינות שוללות אפשרות של טרשת נפוצה או שיכול להיות נוזל תקין (וללא נוגדנים/חלבון) ועדיין ישנה המחלה? והאם בכל מקרה שעושים ניקור מותני מבצעים לפני כן סיטי ראש כדי לשלול תהליך תופס מקום או שאין בזה כללים? תודה

ליאיר, *מספר המבחנות או ליתר דיוק נפח הנוזל הנדרש לבצוע הבדיקות נקבע בכל מקרה ומקרהעפ"י סוג הבדיקות המתבקש:שונה מנבדק לנבדק. *CT מח יתבצע במקרים בהם הרופא הבודק חושד בקיום יתר לחץ תוך גולגולתי. *שאר שאלותיך בתחום ההתמחות הנורולוגית:מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה