בדיקת סיטי אנגיו ראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/03/2017 | 15:28 | מאת: רועי

שלום מה ההבדל ביו סיטי ראש רגיל לסיטי אנגיו ראש? מה מהם עושים בחשד לאירוע מוחי? והאם גם בסיטי אנגיו רואים גידולים והפרעות אחרות (אפילפטיות באם ישנם, או שזה נותן תמונה רק על כלי הדם? תודה

לרועי, CT-ANGIO -בדיקה ייעודית להדגמת כלי הדם המוחיים,עורקיים וורידיים. CT מח-מיועד לזהות מחלות מוחיות שונות בחדרי מיון בארץ ,בקיום חשד לארוע מוחי-מבצעים CT מח כאשר הבודק הנוירולוג רואה לנכון מתבצעות שתי הבדיקות בחשד לארוע מוחי כאשר CT ANGIO מדגים למשל חסימה בכלי דם ו-CT מח עשוי להדגים איזור מוחי שעבר אוטם הבדיקות בחשד לאוטם משלימות זו את זו. גידול יכול להראות בכל אחת מהנ"ל,יותר סביר שיודגם ב-CT,אולם לשם הדגמת גידול מזריקים גם חומר ניגוד תוך ורידי שמבליט את הממצא. הפרעה אפילפטית עדיף להדגים עי MRI מח,בפרוטוקול בדיקה מיוחד-ייעודי. נא תשומת דעתך:הפורום דן בניתוחי מח בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה