הסכנות שבאירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/01/2006 | 14:55 | מאת: מאור

שלום לצוות הרופאים ושאר המומחים. אני תלמיד בחט"ב וקיבלתי עבודה בביולוגיה בנוגע לאירוע המוחי שעבר מר אריאל שרון. באחת השאלות נשאלתי מהן הסכנות לטווח ארוך והסכנות לטווח קצר העלולות להגיע כתוצאה מאירוע מוחי. אשמח אם תוכלו לעזור לי לענות על שאלה זו(או לפחות לתת קצה חוט, הכל יתקבל בברכה). בתודה, מאור לוי

קיים ספקטרום רחב מאוד של הפרעות נוירולוגיות העלולות להופיע כתוצאה משבץ מוח. הביטוי הנוירולוגי יהיה תוצאה של היקף השבץ,הגורם לו והטריטוריה במוח שנפגעה. בין התופעות שיופיעו מייד ניתן לראות הפרעה מוטורית ו/ או תחושתית במחצית הגוף (עד כדי שיתוק),צניחה של זוית הפה,הפרעות בדיבור,הפרעות בבליעה, סחרחורת וכפל ראיה,ירידה בהכרה,פרכוסים ועוד. מבין הסיבוכים המאוחרים ניתן למנות אפילפסיה,ירידה קוגנטיבית,דיכאון ותשישות כללית. סיבוכים אחרים שעלולים להתפתח כתוצאה משנית לחוסרים הנוירולוגים הן דלקת ריאות על רקע הקושי בבליעה ושאיפת מזון ושתיה לדרכי הנשימה,זיהומים בדרכי השתן על רקע הכנסת קטטר וקרישי דם ברגליים ובריאות על רקע חוסר התנועה.

22/01/2006 | 16:58 | מאת: מאור

תודה רבה ד"ר אוריאל, עזרת לי מאוד!

מנהלי פורום שבץ מוח