dopikar

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/07/2007 | 11:52 | מאת: ע

שלום רב, אבי בן 67 עבר לפני כשנה וחצי מפרצת/דימום מוחי מסיבי בגזע המוח ובמוח הקטו, ההתאוששות היתה יפה ומפתיעה יחסית למצב הקשה שבו היה. אך... אבי סובל כרגע מחוסר בשיווי משקל (מתהלך עם הליכוןן ובהשגחה), הפרעות בליעה, נוקשות (סטיפיות?) וטווחי תנועה קצרים. על הפרעות בליעה של מוצקים הוא התגבר לאחר כמעט שנה שלא אכל דרך הפה, אך עדיין נוזלים הוא מקפל דרך הפג, אינו מסוגל לבלוע נוזלים. לאחר שיקום ארוך בתל השומר, חזרה לבית עם מטפל ועוד 3 חודשים בשיקום יום בלווינשטיין שהסתיים לפני חצי שנה, הוא מטופל שוב בלווינשטיין לאור השיפור במצבו במסגרת שיקום יום עם עבודה של קלינאית תקשורת על הבליעה שטוענת כמו האחרים שהבעיה נובעת שוב מהנוקשות. הרופאה המשקמת מעוניינת להתחיל לטפל בו בעזרת הDOPIKAR .יש לציין שהוא נוטל תרופות נוספות כמו דפלפאט. האם תרופה זו יעילה (הבנתי שהיא מיועדת לחולי פרקינסון) והאם אינה גורמת לתופעות לוואי או שיש בלקיחתה נטילת סיכון לאחר אירוע כמו שלו. אודה לך על תשובתך.

רק במידה והרופאה המטפלת, על סמך בדיקתה הנוירולוגית, מתרשמת כי הנוקשות של אביך הינן על רקע פרקינסוניזם ולא על רקע ספסטיות כתוצאה מהשבץ, טיפול בדופיקר עשוי להועיל. דופיקר איננו טיפול מקובל לספסטיות.

28/07/2007 | 14:26 | מאת: e

תודה על תשובתך בנושא. לצערי מתשובה זו חששתי.... הרופאה היא רופאה שיקומית בכירה בלוינשטיין ולא נוירולוגית, היא אכן רוצה להתחיל את הטיפול בדופיקר על רקע ספסטיות כתוצאה השבץ (גם הפיזיוטרפיסטית חשבה כך) ולא על רקע פרקינסוניזם... האם מומלץ להתייעץ גם עם נוירולוג? תודה.

מנהלי פורום שבץ מוח