אובדן זכרון אחרי CVA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/07/2006 | 12:46 | מאת: רותי

שלום רב אבי עבר מספר ארועים טראומטיים בזה אחר זה: היפונתרמיה וספסיס שבעקבותיהם היה במצב בלבולי וחזר לעצמו אח"כ גודש בריאות ולבסוף ארוע מוחי. במהלך זמן זה זכרונו הולך ומתדרדר בעיקר בזכירת מספרים כמו מספרי טלפון מס' תעודת זהות וכד' כמו כן הוא שוכח מילים ואומר מילים אחרות. .האם המצב הוא הפיך? ומה עלינו לעשות בהמשך? תודה על תשובתכם.

יתכן ומדובר בשטיון וסקולרי ,כלומר על רקע מחלה של כלי דם במוח. אולם יש לשלול סיבות חריפות והפיכות כגון הפרעות מטבוליות,הפרעות בתפקודי בלוטת התריס,המטומה לתוך קרומי המוח ועוד. אני מציע לפנות לרופא המטפל ובהמשך למרפאת זיכרון במרכז הרפואי תל אביב. קימות מספר עבודות המצביעות על יעילות של תכשירים המשמשים לטיפול במחלת האלצהיימר לטיפול בשיטיון וסקולרי.

מנהלי פורום שבץ מוח