דימום מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

01/05/2010 | 15:41 | מאת: אולגה

דודה שלי בת 78 , אישה עצמאית , עברה בלילה דימום תוך מוחי עקב גרורות חדשות במוח ( יש לה סרטן כבד והיא מקבלת טיפול דרך הפה ) . כרגע היא מונשמת בפנימית ג' בילינסון, הרופא התורנית שלדעתי לא מכירה את מצבה 100% ( לא ידעה להגיד לי איפה בדיוק הדימום, לא ידעה על מצבה האונקולוגי )אמרה שיש לחץ על גזע המוח ( הגורות לא שם ) עקב הדימום, ושלא בטוח אם תעבור את הלילה...אם כן אז מחר אפשר יהיה לדבר עם רופא בכיר. רציתי לשאול, אם היא מונשמת והלב שלה עובד למה נשקפת סכנה מידית לחייה, הרי לא מנתקים אדם ממכונת ההנשמה יום אחר אירוע מוחי? וגם , האם במצבה לא כדאי להתעקש על ניתוח מוח לניקוז הדימום שאולי עלול לשפר את מצבה? לפי נסיון שלך האם המצב באמת עד כדי כך סופני, היא מקבלת נוזלים לוריד וכלכלה בזונדה , ממשיכים לתת לה את הטיפול התרופתי הקבוע אך היא עדיין ללא הכרה. מה דעתך?

הנשמה איננה מגנת מפני מוות מוחי. ישנם איזורים שאינם ברי גישה להתערבות ניתוחית.עלן מנת להעריך את מצבה יש צורך בבדיקה נוירולוגית והתבוננות בבדיקות ההדמיה. בהצלחה וכל טוב

מנהלי פורום שבץ מוח