svt ופעימות ומוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/07/2011 | 14:53 | מאת: מירי

שלום, אני בת 63 סובלת כ-10 שנים מ- SVT (האבחנה בזמנו לא היתה חד משמעית אלא משוערת). עד לפני כחודשיים טופלתי בתרופה איקפרס(ורפרס)ולאחרונה אני נוטלת קרדילוק. לפני כחודש התחלתי לפתע להרגיש מעין דופק לא סדיר, שלא דומה לבעיה שהיתה לי בעבר, דופק מהיר מאד, אלא מעין בלבול בדופק עם הרגשת חנק שגרמה לי להשתעל ואז זה היה מסתדר. התופעה חזרה על עצמה מספר פעמים במשך כשלושה ימים. פניתי לרופא משפחה, אשר הפנה אותי לבדיקת הולטר. עם התשובה פניתי לקרדיולוג,אשר אמר לי שהתופעה נקראית פעימה מוקדמת ואמר לי לא להתיחס ושהכל בסדר.אני בכל זאת לא רגועה והייתי מעונינת לשמוע חוות דעתבם. התוצאה של בדיקת ההולטר היתה: PVCS 573 ללא זוגות או VT APCS 2 תודה מראש,

01/07/2011 | 22:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לפי הריושם שבפנייתך, מדובר בפעימות חדריות מוקדמות שכיחות יחסית במהלך הולטר. כל זה תוך כדי טיפול בקרדילוק. ממליץ להלשים בדיקת אקו לב, בדיקת מאמץ. לבדוק תפקודי בלוטת התריס. בברכה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה