ברור לגבי תרופה Diovan 80mg

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/05/2009 | 11:26 | מאת: dragonfly

שלום, רופא קרדיולוג שלי רשם לי את התרופה הזו על סמך מספר לא קטן של בדיקות שעברתי בחודשים האחרונים, ביניהם ארגומטריה, הולטר לחץ דם, שתן 24, אולטרסאונד כליות, אקו לב ועוד... ההחלטה שלו מתבססת על היותי בן 27 עם יתר לחץ דם ראשוני של 140/80 ברוב שעות היממה וכן היסטוריה של בני משפחה בעלי לחץ דם גבוה בגיל מוקדם. עכשיו אני מעוניין לדעת כיצד תשפיע התרופה על אורך החיים שלי. אני שוחה כפעמיים בשבוע ולאחר מכן שוהה כ 10 דקות בסאונה יבשה. מעבר לכך אני עוסק בספורט הקליעה למטרה ואני חייב לדעת האם תרופה זו מותרת לשימוש עבור ספורטאים ולא נחשבת כתרופה בעלת חומרים האסורים ע"י ארגון העולמי WADA. אשמח לתשובות, תודה!

01/06/2009 | 09:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

דיובן שייכת לקבוצת תרופות ליתר לחץ דם להן יש הכי פחות תופעות לוואי לכן הבחירה נראית לי נכונה. לא צריכה להיות כל השפעה על אורח החיים ואיכות החיים שלך קח את התרופה בתקווה שלחץ הדם יתאזן .. ונראה מה יהיה בהמשך תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה