קשיי נשימה , קשיי דיבור , לחץ בחזה , כאב מתמשך בגב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/03/2009 | 22:44 | מאת: א -א

שלום , עברתי השתלת קוצב CRT-D לפני 4 ימים , בעקבות החמרה במצב אי ספיקת הלב שלי לפני זמן לא רב החמיר מצבי מ- I למצב II-III , פליטה של החדר השמאלי ירד ל 35% EF , מרגע שהסתיימה ההשתלה הרגשתי בקשיי נשימה , אין שיפור של ממש ואני ממשיך בטפול שיגרתי שלי שכולל אנלפאיל ודימיטון , שוחחתי עם הקרדיולוג שלי והוא אמר לי שמצבי שיגרתי כמו של מושתלים אחרים ואין מקום לדאגה , מצבי אמור להשתפר בעתיד . האם מצב זה אכן שיגרתי ? האם לגשת לאיבחון רפואי נוסף ? אני אמור להיפגש עם מנהל המחלקה בה ביצעתי את השתלת הקוצב בעוד שבוע ימים , האם להמתין שבוע ימים או להמשיך בירור ? אודה מאוד לעצתך , המלצתך , א.

22/03/2009 | 14:50 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תדוה על פניתתך אלינו. בלי בדקיה קפדנית של מימצאים ושל ]ציאנט לאור מורכבות המקירה לא אוכל להרחיב. הרי דיברת גם עם קרדיולוג שלך שמכיר אותך... מתנצל. אנא פנה לבדיקת קרדיולוג במידה ותלונות מתמשכות. בכבוד רב, דר' דדשב

22/03/2009 | 14:51 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

ץץץ ועוד, בהחלט הייתי בודק את המכשיר וגם מבצע צילום חזה. תודה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה