נגישות
נגישות

היפוך גל T בV1

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/01/2018 | 14:56 | מאת: בת 24

הממצא הזה באק''ג נעשה במיון לפני 3 שבועות בשל 2 התעלפויות שלא חזרו מאז (מעולם לא התעלפתי לפני כן). שתי ההתעלפויות לוו בתחושה מקדימה של חולשה, כבדות, דופק מהיר וירידה בשמיעה שעזרו לי להתיישב לפני שהתעלפתי כך שלא נפלתי, ונמשכו ב15 שניות כל אחת. במיון בדק אותי נוירולוג (לבקשת הרופא שהפנה אותי למיון) שלא מצא בעיות נוירולוגיות (למעט אישונים מעט מורחבים והחזרים ירודים בפיקות) ואא''ג (בשל הרגשה של ירידה פתאומית בשמיעה) ושניהם לא מצאו את הגורם להתעלפות. שוחררתי בהמלצה לEEG (למרות שלא הייתה בעיית שליטה על סוגרים או נשיכת לשון וזה גם לא היה איבוד הכרה ונפילה פתאומית). רופא המשפחה שלי טוען שהיפוך גל T ב V1 אינו רק שאינו חריג אלא מותר ורצוי, לא כלכך הבנתי אותו. בכל מקרה נתן לי להשלים הולטר ECG וEEG ואומר שהבעיה בשום אופן אינה בלב (גם בשל אקו תקין מלפני 3 שנים). אם כן, האם הממצא הזה באק''ג שגם הודגש בהערות שהינו חדש ולא נצפה באק''ג ב2014 לא נשמע מדאיג או קשור להתעלפות? האם מצריך בירור קרדיולוגי כשלעצמו? רופא המשפחה שלי נחוש בדעתו שאין בעיה בלב ושזה וודאי לא לקרדיולוג.

לקריאה נוספת והעמקה

גל T שלילים בליד V1 זה נורמה

מנהל פורום קרדיולוגיה