לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/11/2017 | 09:19 | מאת: דני

שלום אני בן 48. ידוע על קרוהן. בתקופה לא טובה עם ירידת משקל משמעותית ונמצא בתת משקל. מקפיד ללכת כל בוקר ברגל כרבע שעה בשביל לשמור על כושר סביר. יש חולשה בשבועות האחרונים. אקו לב לפני חצי שנה תקין. בוצע בגלל ירידת המשקל רופאת המשפחה רצתה להיות שקטה שהלב לא התכווץ. מאז ירדתי עוד 3 קילו והתזונה לקויה. אק"ג לפני חודשיים תקין. QT בנורמה. רציתי לשאול - באמצע ההליכה אני נוהג לעמוד רגע ולבדוק את הדופק ליד כף היד. קצב הלב דומה למה שהיה לפני כמה חודשים באותה עוצמת הליכה כ 100-110 פעימות בדקה. אבל, בשבוע האחרון חל שינוי - הדופק חלש מאוד וקשה לי לחוש אותו עם האצבע למרות שמניח את האצבע באותו מקום. האם יש לזה משמעות? האם זה אומר שחלילה הלב פועל פחות חזק ויש סיכון? נדרש בירור בשל כך? תודה רבה

10/11/2017 | 23:08 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, לא חושב כך. נא לבצעב דיקת אקו לב במאמץ והולטר קצב לב. יש לבדוק שלחץ דם תקין. בברכה דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה