הקשר בן יתר לחץ דם וטרשת עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/06/2006 | 00:42 | מאת: שמעון אלבו

לכבוד ד"ר לואיס או ד"ר בולוס או ד"ר רוגין שלום רב שמי שמעון בן 55 סובל מיתר לחץ דם זמן ממושך . לאחרונת עברתי אירוע לא נעים תוך כדי צינתור לב יתר לחץ דם עלה ל300 ופיתחתי בצקת ראות והונשמתי ליממה .לאחר דיון של הרופאים במחלקת טיפול נמרץ נאמר לי שכל הבעיות שלי מלחץ דם .וקיימת מחלה טרשת בכל העורקים בעיקר בחלקים דיסטלים. וכן הוחלט כי אני מעומד לרווסקולריזציה. בשנת 2004 עברתי גם אירוע מוחי בפלג גף שמאל . . שאלתי היא . האים יתר לחץ דם יכל לגרום לטרשת עורקים ? והאם אירוע מוחי קשור ליתר לחץ דם ? האם יש מחלה אחרת שגם היא משפיעה על האירוע מוחי וטרשת עורקים ? תודה לתשובתכם מראש בברכה שמעון

23/06/2006 | 07:12 | מאת: שמעון

לכל הרופאים באתז זה שלום רב אשמל לקבל תשובה לשאלתי . ולך ד"ר ארתור קרנר סליחה שלא רשמתי את השם שלך בראש מכתבי . שבגללה אתה דלגתה על שאלתי .זה לא בכוונה לא ידעתי שיש 4 רופאים באתר . איתך הסליחה בכבוד רב שמעון

שלום שמעון, יתר לחץ דם הינו אחד מגורמי הסיכון החשובים להתפתחות טרשת, והוא גורם הסיכון החשוב ביותר לארוע מוחי. גורמי סיכון אחרים כוללים עישון, סוכרת, יתר שומנים בדם, סיפור משפחתי של מחלת כלי דם ואחרים. תודה על פנייתך לפורום

24/06/2006 | 18:49 | מאת: שמעון

לד"ר ארתור קרנר שלום תודה לתשובתך ברשותך אבקש להבהיר עוד שאלה . אני סובל מיתר לחץ דם משנת 74 . שפגע באברי המטרה .לב מוגדל עיבוי שריר לב . ומחלת לב . ותעוקת לב .בשנת 84 עברתי אירוע לבבי והכניסו אותי לצינתור . ובשנת 97 הופיעה מחלת הסכרת שהיתיה מאוזנת בכדורים .בשנת 2000 עברתי שוב צינתור בשנת 2004 עברתי 2 צינתורים עם הכנסת תותבים .בדצמבר 2004 עברתי שוב צינתור לפני צינתור היתה קפיצה של לחץ דם . ובמהלך הצנתור שוב היתה קפיצה של לחץ דם לאחר הצינתור בשעתיים עברתי אירוע מוחי . בצנתור בפברואר 2005 במהלך הצינתור לחץ דם שוב קפץ ל300 כפי שכתבתי לך הרופאים בבית חולים כרמל כתבו שכל מקור הבעיות שלי זה יתר לחץ דם . שאלתי לאור מה שאני כתבתי ? האם האירוע מוחי נוצר מעלית יתר לחץ דם ? בהתאם לתשובתך הקודמת האם הבנתי נכון שכן . ושאלתי השניה היא . האם ההיצריות בעורקים {טרשת עורקים } היא שגורמת לתעוקת לב ? תודה לתשובתך מראש ככרכה שמעון

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים