בדיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/06/2006 | 18:42 | מאת: שי

לד"ר ארתור קרנר שלום רב אני בן 56 במשך יותר משנה סבלתי מחולשות ועיפות רבה , לפני שבוע הגעתי למיון ואושפזתי בבדיקות שערכו לי הולטר אקו לב ובדיקת מאמץ ממצאים: sick sinus syndrome symptomatic bradycardia AND transtent svt vpb's apb's קטעים קצרים 3 - 4 פעימותשל supraventricular trchycardia בקצב 120 לדקה סינוס ברדיקרדיה ממוצע 52 לדקה בלילה יורד ל 39 ללא פאוזות אוחסמים. האם אפשר לקבל הסבר מפורט לגבי הממצאים הנ"ל אודה לכם על תשובתכם

שלום שי, המצב ממנו אתה סובל נראה תסמונת הסינוס החולה, מחלה נוונית של מערכת ההולכה המתבטאת בדופק מהיר ואיטי לסרוגין והפרעות קצב שונות בהן פרפור פרוזדורים. הטיפול במצב זה מורכב מכיוון שאם ניתנות תרופות להאטת הדופק לטיפול בהפרעות הקצב המהירות, הדופק עלול לרדת באופן קיצוני ולגרום לעלפון. לכן לרוב הטיפול הוא השתלת קוצב לב קבוע על מנת למנוע דופק איטי, ומאידך מתן תרופות להאטת הדופק על מנת להשתלט על הדופק המהיר. עלייך להתיעץ עם הקרדיולוג המטפל או בקרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים