epigastric distress

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/06/2006 | 12:23 | מאת: רוני

לאחר שהתלוננתי על כאבים באזור הלב, ובדיקת האקג הייתה תקינה, כתב הרופא הבודק כך: הערכה: באבחנה המבדלת כאבים על רקע אזפגיטיס, כאבים קורונריים, אף שהסבירות לכך נמוכה, ו/או פיברומאיגיה. אבחנה: epigastric distress והפנה אותי לבדיקות אלו: אנדוסקופיה של דרכי עיכול עליונת מיפוי לב עם תליום די פירידמול עלי לציין שאני בת 60, סכרתית, יתר לחץ דם, פיברואמיאלגיה. אבקש להבין את האבחנה - epigastric distress כמו כן, האם אנדוסקופיה עלולה להיות מסוכנת כשהיה בעברי לרינגו ספאזמה בעקבות הרדמה בניתוח. תודה.

שלום רוני, תלונותיך לא ספציפיות ואת סובלת מפיברומיאלגיה ולכן הרופא המטפל מנסה למצוא הסבר לתלונותיך. חשוב לשלול מחלת לב כלילית לאור גורמי הסיכון ולכן הופנית למיפוי לב. יש לציין כי אם האק'ג תקין לגמרי במנוחה גם מבחן מאמץ יכול לתרום אינפורמציה חשובה לגבי הדרגה התפקודית ולגילוי איסכמיה. הרופא שלך גם חושד כי הכאבים ברום הבטן נובעים ממערכת העיכול ולכן הפנה אותך לגסטרוסקופיה. אם אין לך הפרעות בבליעה אין התווית נגד לביצוע הבדיקה גם אם בזמן הניתוח לאחר הכנסת טובוס לקנה התפתח לרינגוספזם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים