אספירין 100-האם ייתכן וגורם לפריחה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/08/2016 | 17:21 | מאת: משה

שלום רב, עקב כאבים בחזה, אימי אושפזה בבית חולים, א ק ג תקין ללא עליית טרופונין .למרות זאת נשלחה למיפוי לב שהראה "איסכמיה בכמות קטנה בתפוצת RCA" פרפורזיה מיוקרדיאלית לא תקינה במידה קלה לאחר הזלפת דיפירידמול, בשחרור מבית חולים נכתב "אסכמיה קלה הפיכה בקיר תחתון" הומלץ על אספירין 100, מאז תחילת הטיפול פריחה אדמומית ברגליים, גרד ומעט נקודות דם בשוקיים, האם יש תחליף לאספירין 100? ייתכן שמדובר בכדור נוסף משתן (דיזותיאזיד 12.5MG שקיבלה לבצקות ברגליים באותו יום שהחלה עם האספירין, אך אותו הפסיקה ונימשכת הפריחה...

משה שלום, תיתכן רגישות לאספירין המתבטאת בתפרחת עורית. ניתן להחליפו בפלביקס. תרופות שכיחות נוספות הגורמות לתפרחת הן מקבוצת חוסמי סידן לטיפול ביתר לחץ דם כגון אוסמואדלט או מעכבי ACE. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים