צינתור וכולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/08/2009 | 05:52 | מאת: עוזי

עברתי צינתור עם סטנט לפני 12 שנים עקב סתימה של 95% בעורק היורד בלב. אין נזק לשריר הלב פרט לנזק קל לקרום הלב, לפי כל הבדיקות. אקו ואקג תקין עיש הפרעות זניחות בקצב הלב במעקב. כל בדיקות הדם שלי תקינות חוץ מרמת LDL 118 . עושה ספורט יומי של הליכה + מכשירי כושר או שחיה בים ומרגיש נפלא בלי תרופותץ רופא המשפחה והקרדיולוג רוצים שאוריד את ה LDL ל 70- העניין הוא שכל תרופה ממשפחת הסטטינים כולל ליפיטור שניסו עלי גורמת לי לכאבי שרירים, חולשה או כאבי מפרקים. גם רק על אזטרול הגוף שלי מגיב עם כאבי ברכיים המורידים לי את איכות החיים. אני מעדיף את ההרגשה הטובה וללא כאבי המפרקים והכושר הטוב על כאבי הברכיים. קראתי ש LDL יכול להיות מחומצן ואז הוא מזיקאו לא מחומצן ואז הוא עושה את תפקידו. האם יש בדיקה ואם כן איזו הבודקת את רמת החימצון של ה LDL? גילוי נאות אני בן 72 וצורך יום יום תוסף תזונה עם נוגדי חימצון ברמת 3400 ORAC שכולל את כל 12 הויטמינים ו 65 המינרלים הנחוצים. מה הסיכון, חוץ מהסיכון הסטטיסטי לא לקחת תרופות? קראתי גם את מאמרו של ד"ר דורון גורפינקל הנוגע לתרופות לאזרחים ותיקים.

שלום עוזי, לתרופות מקבוצת הסטטינים אפקט מכריע בהורדת הסיכון לארועי לב חוזרים. ההשפעות המיטיבות הן מעבר להורדת הכולסטרול ודרך אפקטים פליאוטרופיים. גם מינון נמוך של סטטינים יכול לשפר את הפרוגנוזה אם אינו גורם לתופעות לוואי, וגם אם יעד ה LDL אינו מושג. עד היום אינני מכיר עבודות רציניות אשר מראות כי נטילת נוגדי חימצון משפרת את הפרוגנוזה בחולים שחוו ארוע לב קודם. אם אינך יכול ליטול סטטינים עקב תופעות לוואי, בקרוב תושק תרופה חדשה המכילה ניאצין להורדת הכולסטרול, אך ללא האפקטים הנוספים שתוארו בסטטינים. תודה על פנייתך לפורום

05/09/2009 | 22:43 | מאת: צביקה

שלום לדר ארתור ולפורום . היום קופח כללית ממלצה עי הרופאים ובעלונים ליטול כדורי Q10 לכול מקבלי תרופות הסטטינים . כך זה בחולון . העלון אצלי בבית . אני חוזר שוב אני נוטל ליפיטור וביחד עם Q10 אין לי יותר התכווצויות ברגלים , מרגיש טוב מאוד ומלא באנרגיות . בברכה צביקה להב

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים