צניחת מסתם דו צניפי מהעבר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/08/2020 | 21:30 | מאת: ע.

בן 53שנים ללא מחלות רקע. לפני כ20 שנה לערך אובחנתי עם MVP ,צניחה של מסתם דו צניפי וסינוס טכקרדיה, אבל ללא כל הנחיות או טיפול תרופתי. במשך השנים לא היו מגבלות או תלונות. לחץ דם תקין. בדיקות דם תקינות .ללא סוכרת. התחלתי לעשות ספורט עם מאמץ והתחלתי להרגיש שמידי פעם כאילו נגמר לי האויר . האם היית ממליץ לעשות א.ק.ג ואקו לב על מנת להיות יותר בטוח?

שלום רב, אם יש תלונות המחמירות במאמץ, יש להיבדק ולעבור ברור מקיף הכולל אנמנזה רפואית, בדיקה גופנית, בדיקות עזר הכוללות אק'ג, אקו לב ובדיקות נוספות אם הרופא המטפל יראה בכך צורך (כגון מבחן מאמץ). יש להעריך את גורמי הסיכון כולל רמות סוכר וכולסטרול בדם, מדידת לחץ דם ולאזנם. כמובן שיש להימנע מעישון (אם הינך מעשן). בעבר היה איבחון יתר של MVP, ויש לוודא שאכן אתה סובל מהתופעה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים