חילוקי דעות ומה הפתרון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/03/2020 | 13:17 | מאת: אמיר

בן 65 משקל גוף 74 ק"ג . גובה 1.64 ס"מ.לא נטיל תרופות. לא מעשן. ל.ד 135-80.סוכר 85-100 בצום. אין לי סכרת. אין מחלות לב.עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם.בבדיקות דם כולסטרול כללי 239. 159 הרע HDL 55. טרגליצרידים 95.משתדל לשמור על דיאטה דלת שומן. חלק מהרופאים דוגלים במתן קריסטור 10 מג ליום. וחלק קרדיולוגים טוענים אין צורך רק לשמור על דיאטה דלת שומן ופעילות ספורטיבית כמו שאני עושה. אמי סבלה מכולסטרול גבוה וסכרת.רציתי לברר מה דעתך המקצועית. תודה לך.

אמיר שלום, לפי הגיל ופרופיל גורמי הסיכון, הסיכון לארוע לבבי ב 10 השנים הקרובות הוא בינוני (לא גבוה ולא נמוך). על מנת לעדן את הערכת הסיכון וההתוויה לנטילה של סטטינים ניתן לבצע בדיקה של דרוג סידן בעורקי הלב באמצעות CT בקרינה נמוכה וללא חומר ניגוד. אם הדרוג הוא 0 אין צורך בנטילה של סטטינים ואם יש עדות לטרשת מסויידת בעורקים הכליליים מומלץ ליטול סטטינים במינון בינוני, לפחות קרסטור 20 מ'ג. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים