היצרות עורק, האם הפיך?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/12/2019 | 07:30 | מאת: ענת

שלום רב, במהלך צנתור טיפולי (2 תומכנים בעורק ימין), נצפה עורק שמאלי 65% (סתימה חלקית) האם בסיוע טיפול תרופתי/ספורט/תזונה ניתן לצמצם את % ה"עיבוי"? לצמצם אחוזים? האם זה הפיך? תודה

שלום ענת, היצרויות בעורק הכלילי הן במידה מסויימת מדד להזדקנות העורק. אינני מכיר טיפולים בלתי פולשניים ה"מצעירים" את העורק ומסיגים באופן משמעותי היצרויות קיימות. יחד עם זאת, טיפול מיטבי בגורמי הסיכון גורם להאטת התפתחות של טרשת נוספת, ומייצב את הרובד הטרשתי. בכך קטן באופן משמעותי הסיכון להתקפי לב למרות קיומן של היצרויות. תודה על פנייתך לפורום

15/12/2019 | 18:49 | מאת: הפסקת ליפיטול בגין עלייה באנזימי כבד

כשלושה שבועות לאחר ארוע לבבי, טיפול תרופתי : אומפרדקס/קרטייה100/אפיינט/ליפיטול 80. ערכי LDL ירדו ל70 HDL עלה ל 45. אך...כאבים ברום הבטן הובילוני לבי"ח ושם נצפתה עלייה באנזימי כבד פ 5. הופסק ליפיטול ואפיינט הוחלף בברילנטה. ב.ד. מהיום ירידה הדרגתית באנזימי כבד אך עלייה ב LDL=123.8/TRIG=143/chol=189/non hdl =152 מצד כבד הטבה מצד פרופיל שומנים, הרעה...אובדת עצות

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים