לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/07/2019 | 09:27 | מאת: דניאלה

שלום ותודה בת 58 עשיתי אקו לב הכל תקין רק מצאו לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה. לציין שבתקופה האחרונה יש לי כאבים בחזה חולשה וסחרחורות . אך יחסו זאת לחומציות יתר בקיבה. כמו כן לאחרונה כשאני עולה על הליכון בעצימות נמוכה יש לי כאבים בחזה בצד שמאל. 1. מה אומר לחץ דם ריאתי מוגבר קל? 2., האם לעשות גם אקו במאמץ(כרגע לא אוכל לעמוד בבדיקה זאת בכלל חולשה) 3. האם להמשיך בירור בקשר ללחץ דם מוגבר קלות? כמו כן יש לי לחץ דם נמוך וגופק כל הזמן ממוצע 50. תודה

דניאה שלום, ליל"ד ריאתי קל אין לרוב משמעות קלינית והוא משני לעלייה בגיל ולחץ המילוי של עלייה שמאלית. לרוב אין לכך ביטוי בתסמינים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים