דופק מהיר במנוחה......

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/01/2019 | 23:00 | מאת: טום

שלום דוקטור אני בן 31 מזה כחודש אני מרגיש מן כבדות בלב לא חודש רצוף אלא הולך ובא, היום הייתי אצל רופא משפחה שעשה לי בדיקות רגילות לחץ דם תקין דופק במנוחה היה גבוה 90,שזה נדיר הדופק הזה שנמדד לי אני לרוב על דופק 70... עשיתי אקג שהרופא משפחה בדק והוא היה תקין. לטענת הרופא משפחה זה יכול ליהות סטרס לחץ הוא הביא לי ויטמנים, שאלתי אליך דוקטור דופק 90 במנוחה לא יכול לעשות בעיות ? ומדוע זה קורה ? אציין שבשנים האחרונות אני עושה המון פעילות גופנית, עושה תקופה מפסיק וממשיך אחרי תקופה, תודה מראש על התשובה

טום שלום, אם לא מדובר בהפרעת קצב, דופק מהיר הוא תגובה פיזיולוגית. צריך לשלול מצב תריסיות יתר (יתר פעילות של בלוטת התריס) או אנמיה. עליית דופק כתגובה להתרגשות, מאמץ משקל עודף או חוסר כושר גופני היא פיזיולוגית ואינה מעידה על מחלה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים