סינוס טכיקרדיה טיפול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/11/2018 | 13:39 | מאת: עופר

שלום אני בן 44 ,בריא ,לא מעשן מבנה גוף רזה עושה ספורט מזה כמה שנים יש לי אפיזודות של חולשה והרגשה רעה שקורות מספר פעמים ביממה (10-12) למשך כדקה . מלווה לרוב בהזעה יש לי יממה כזאת מידי שבועיים-שלושה במהלך היום אני קצת חלש ועייף אבל יכול לתפקד (למעט בזמן ה"התקף" עצמו ) בבדיקות הולטר (רקורדר) שעשו לי נמצא שיש לי סינוס טכיקרדיה . הקרדיולג אמר לי שאין הרבה מה לעשות למעט לשתות הרבה ולאכול אוכל מלוח . בינתיים זה לא ממש משפיע... השאלה שלי האם יש דרך לטפל בזה ? אני מבין שזה לא מסוכן אבל זה מפריע מאוד וקשה להתנהל ככה . תודה

עופר שלום, סינוס טכיקרדיה היא תגובה פיזיולוגית ואינה מעידה על מחלה. קשה ליעץ מבלי לראות את ההולטר עצמו. לעיתים הטכיקרדיה היא תגובה לירידה של לחץ דם וירידה של הדופק (תגובה וגאלית). תודה על פנייתך לפורום

25/11/2018 | 09:48 | מאת: עופר

הי תודה על התשובה ברירתי שוב עם רופא המשפחה שלי ואכן נראה שאין בעיה לבבית . עשו לי גם בדיקות נוירולוגיות ולא נמצא שום דבר (EEG CT ) השאלה שלי איך ניתן למצוא מה המקור לאירועים הוגאליים האלו ? כי אף רופא לא מצליח להסביר לי למה זה קורה .בהנחה שזא לא עניין קרדיולוגי או נוירולוגי איך אפשר למצוא את השורש של העניין. כרגע התשובה שקיבלתי היא בעצם שצריך להמשיך לחיות כך...

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים