עצירות כרונית יציאה כל 3 חודש

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/05/2019 | 13:53 | מאת: אין לי כוח

שלום אני סובלת מעצירות קשה מאוד כבר 3 שנים יש לי יציאה כל חודשיים לאחר נטילת שמן קיק או שמנים לניקוי כל המערכת וכל דבר שאני מנסה אותו הוא יעזור חד פעמי . בתקופה האחרונה היתה לי יציאה פעם אחת ב3 חודש. התרוקנתי רק לאחר שהייתי במיון עשיתי קולונסקופיה הכל היה תקין במונומוטריה עדין התור שלי עוד 6 חודש מה יהיוהסיבות והטיפול האפשרי ומה לגבי פענות סיכום המונומטריה

שלום, לעצירות כרונית יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות. חלק מהבירור כולל בדיקות להערכת תפקוד רצפת האגן - כמו מנומטריה. ובדיקות אחרות לתפקוד המעי הגס -זו בדיקה הנקראת זמן מעבר מעי גס. אם מוצאים הפרעה במעבר במעי הגס (מעי גס עצל) אצל באופן עקרוני יש מקום לניתוח לכריתת המעי הגס. בעיות ברצפת האגן - הטיפול יהיה במרבית המקרים בפזיוטרפיה של רצפת האגן. במקביל צריך לחפש ולטפל בגורמים אחרים היכולים להחמיר עצירות - כגון תרופות, סכרת, הפרעה בבלוטת התריס ועוד. את הבירור בד"כ צריך לבצע רופא גסטרואנטרולוג. במידה ונמצאת בעיה הניתנת לטיפול כירורגי (כמו הפרעה במעבר במעי הגס )אזי יש להפנות לכירורג לשקילת צורך בהתערבות.

12/05/2019 | 14:09 | מאת: אין לי כוח

אני במעקב אצל מומחה אבל כל תור וכל בדיקה לוקח המון זמן אני כבר 3 שנים היתי אצל המומחה 3 פעמים וכל פעם המצב שלי הולך ומחמיר היתה לי יציאה פעם בשבוע היום יציאה כל כמה חודש ואחרי כל מיני התערבויות ולפעמים אישפוז אני חוששת שזה בסוף יחמיר ואקבל מחלה קשה ברקטום ובמעי הגס

12/05/2019 | 14:11 | מאת: אין לי כוח

ולגבי פענוח המונומטריה מה זה אומר 1. תחושה ירודה בניפוח של 140 מל . 2. הרפיה אנלית 1% בניסיון דיפקציה מודה מראש

זה אומר שתפקוד שרירי רצפת האגן שלך ירוד, וזה יכול לגרום לבעיית התרוקנות. יש לפנות למרפאה לרצפת אגן.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה