החלמה אחרי ניתוח טחורים ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/05/2019 | 09:04 | מאת: הילה

שלום ד"ר, אני שבוע ימים אחרי ניתוח פיסורה, קשירת טחורים וכריתת קפלי עור. הכאבים היו נסבלים עד עכשיו.. אך בשלושת הימים האחרונים אני מרגישה שהצרכים שלי לא יוצאים עד הסוף (כאילו תקועים שם) ויש בי את הצורך ללחוץ ועדיין לא יוצא כלום ואז לאחר ישיבה בשירותים יש כאבים ממש חזקים (שותה שמן פארפין). כמו כן, התחיל לי גרד קל ותחושת לחץ כזאת באיזור שם.. האם רגיל להרגיש ככה? תודה

שלום הילה, הסימפטומים שאת מתארת צפויים אחרי ניתוח כזה בשלב הזה. חשוב להקפיד על ריכוך היציאות כמה שניתן - להקפיד על שתיית נוזלים מרובים, אכילת מזון עשיר סיבים כלומר הרבה ירקות פירות, ריכוך היציאות עם שמן ותוספי סיבים. לקחת משככי כאבים שאינם גורמים לעצירות. אופטלגין, אקמול, אטופן זה טוב. תרופות אופיאטיות מחמירות עצירות (נגזרות של מורפיום). כמובן שאם הסימפטומים מחמירים כגון ןכאבים עזים, קושי ניכר ביציאות, חום אזי חשוב להיבדק אצל הרופא המנתח ולשלול שאין זיהום באיזור הניתוח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה